ÚZSVM prodal v dražbě za téměř půl druhého milionu korun nebytový prostor

01.07.2018 15:46

Územní pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Střední Čechy prodalo ve veřejné dražbě nebytový prostor v Jesenici u Prahy. O nebytovou jednotku se v dražbě utkali tři zájemci. Oproti vyhlášenému nejnižšímu podání 820 tisíc Kč se cena nemovitosti po 31 příhozech navýšila o více než 80 procent na konečnou částku 1 490 000 Kč.

ÚZSVM prodal v dražbě za téměř půl druhého milionu korun nebytový prostor
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nebytová jednotka o užitné ploše 24,3 m2 se nachází v přízemí bytového komplexu v centru města. Nemovitost připadla státu v rámci trestního řízení, kdy odsouzenému byl uložen trest zabrání nemovitostí. Vzhledem k tomu, že o nebytový prostor neprojevila zájem žádná organizační složka státu ani státní instituce, byla nemovitost nabídnuta ve veřejné dražbě zájemcům z řad veřejnosti.

Objekt, který je možno využít jako kancelář nebo obchodní prostor, byl nabídnut do veřejné dražby už začátkem letošního roku za 910 000 Kč, žádný zájemce se však nepřihlásil. Při opakované dražbě se nejnižší podání snížilo o devadesát tisíc korun. Průběh opakované dražby však už po několika úvodních příhozech dostal cenu nemovitosti na úroveň původní nabídky a pak se cena ještě výrazně zvýšila. Získané finanční prostředky z dražby ve výši téměř půl druhého milionu korun se staly příjmem státního rozpočtu.

Územní pracoviště ÚZSVM Střední Čechy připravuje stejnou formou veřejné dražby k prodeji i další dvě nemovitosti v obdobně atraktivních lokalitách poblíž hlavního města. K prodeji se připravuje rodinný dům v katastrálním území Řevnice a rekreační objekt s pozemky u Černošic. Předpokládaný termín obou dražeb je v září 2018.

Bližší informace o nabídkách nemovitostí i movitých věcí zveřejňuje ÚZSVM na internetových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…