ÚZSVM prošetřil pozemky po Anně Masarykové ze seznamu nedostatečně identifikovaných vlastníků

04.02.2017 14:14

Pracovníci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových narazili při zpracovávání seznamu nedostatečně identifikovaných vlastníků na spoluvlastnici lesních pozemků o výměře 1 966 m2 Annu Masarykovou, jejíž adresa byla neznámá. Nabízela se otázka, zda by se mohlo jednat o příbuznou prezidenta T. G. Masaryka.

ÚZSVM prošetřil pozemky po Anně Masarykové ze seznamu nedostatečně identifikovaných vlastníků
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Pracovníkům ÚZSVM v Hodoníně se podařilo dohledat datum a místo narození, jména rodičů a sourozenců, datum sňatku, datum a místo úmrtí Anny Masarykové, vedené v katastru nemovitostí bez dostatečného identifikátoru. V souladu s platnou právní úpravou podal ÚZSVM u Okresního soudu ve Skalici na Slovensku podnět k projednání dědictví, čímž byla lustrace ukončena. Šetření nebylo vůbec snadné. Původní knihovní vložka pozemkové knihy je vedena v maďarštině a všechny matriční zápisy jsou vázány na území Slovenska.

Z dohledaných materiálů vyplynulo, že se nejedná o babičku prezidenta T. G. Masaryka – Annu, rozenou Formánkovou (*1791) a otec šetřené Anny Masarykové - Martin Masarik, není bratrem (1852-1873) prezidenta T. G. Masaryka. Zda identifikovaná Anna Masaryková byla nebo nebyla příbuznou prezidenta T. G. Masaryka, zůstává nadále otevřenou otázkou pro případné zájemce o vyřešení. Rod Masaryků, ze kterého prezident T. G. Masaryk pochází, je totiž bohatě rozvětvený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…