ÚZSVM v Olomouci převedl úplatně pozemky v centru obce Javoříčko

25.11.2017 10:30

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Olomouci uskutečnil prodej tří pozemků, které se nachází v centru obce Javoříčko, a které jsou částečně zastavěny stavbou občanské vybavenosti ve vlastnictví fyzické osoby.

ÚZSVM v Olomouci převedl úplatně pozemky v centru obce Javoříčko
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Stavba je využívána pro provozování rychlého občerstvení u centrálního parkoviště pro návštěvníky pietního místa – památníku obětí II. světové války a také Javoříčských jeskyní. Kupní cena činila 88 000 korun.
?
ÚZSVM tak navázal na převod pozemků v blízkosti pomníku a hrobu obětí javoříčské tragédie do vlastnictví obce. Současné Javoříčko je malým pozůstatkem původní obce. Dne 5. května 1945 ji přepadové komando SS srovnalo se zemí, jako pomstu za pomoc obyvatel obce partyzánům. Na okraji obce bylo upraveno pietní místo připomínající tuto tragickou událost, kde byl v roce 1955 umístěn památník a v roce 1978 byl vyhlášen Národní kulturní památkou. Obec areál památníku rozšířila o odkrytí základů domů, vypálených v květnu 1945, v blízkosti společného hrobu zavražděných obětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…