ÚZSVM ve Svitavách vyřešil duplicitní vlastnictví rozsáhlých pozemků

15.07.2018 9:51

Svitavské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vyřešilo mimosoudní cestou duplicitní zápis vlastnictví v katastru nemovitostí. Jedná se o 55 převážně lesních a zemědělských pozemků v katastrálním území Svojanov u Borušova o celkové rozloze 126 151 m2.

ÚZSVM ve Svitavách vyřešil duplicitní vlastnictví rozsáhlých pozemků
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Původní pozemky byly součástí přídělu, jehož části se ale vlastník vzdal ve prospěch československého státu. Část majetku, kterou si majitel ponechal, následně prodal svému synovi a snaše. Poté, co syn původního vlastníka přídělu zemřel, zapsal notář při dědickém řízení chybně do vlastnictví dědiců i parcely, které již byly dříve převedeny na stát.

Katastrální úřad na základě notářského rozhodnutí zapsal polovinu majetku do duplicitního vlastnictví. Poté, co ÚZSVM prověřil všechny listiny prokazující uvedené skutečnosti, byli spoluvlastníci (dědicové) evidovaní v katastru nemovitostí vyzváni k jednání k vyřešení duplicitního vlastnictví majetku.

S ohledem na komplikovanost případu se spoluvlastníci obrátili na advokátní kancelář, která je ve věci zastupovala. Po složitých jednáních ÚZSVM s právními zástupci dědiců se nakonec podařilo vyřešit duplicitu mimosoudně ve prospěch státu. Po sepsání souhlasného prohlášení byl majetek zapsán na list vlastnictví ÚZSVM.

Odstraněním duplicitního vlastnictví s úpravou zápisu v katastru nemovitostí došlo k souladu se skutečným majetkoprávním vztahem k pozemkům. ÚZSVM bude s nemovitostmi hospodařit v souladu se zákonem o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…