ÚZSVM vyhlásil druhé kolo elektronické aukce budovy Skloexportu

25.11.2022 22:11 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil druhé kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí budovy bývalého Skloexportu v Liberci. Minimální cena za tuto výjimečnou nemovitost z třicátých let 20. století v tomto kole činí 67 070 900 korun.

ÚZSVM vyhlásil druhé kolo elektronické aukce budovy Skloexportu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Elektronická aukce začne 20. prosince 2022 v 10 hodin a potrvá do 21. prosince do 10 hodin. Před začátkem aukce, tedy do 19. prosince do půlnoci, musí zájemci složit kauci ve výši 6 800 000 korun. Termíny prohlídek budovy pro zájemce jsou naplánovány ve dnech 6. prosince v 10 hodin a 13. prosince ve 14 hodin. Více informací o prodeji této jedinečné nemovitosti naleznete ZDE.

ÚZSVM převzal dlouhodobě nevyužívanou budovu bývalého Skloexportu od Generálního finančního ředitelství v květnu roku 2020. Objekt je pro ÚZSVM nepotřebný, a proto pro něj v souladu se zákonem hledá nového vlastníka. Vzhledem k tomu, že o ni neprojevila zájem žádná státní instituce, hledá nového majitele prostřednictvím transparentní elektronické aukce na webových stánkách ZDE.

Čtyřpatrová administrativní budova, která byla dříve ve vlastnictví společnosti zabývající se vývozem českého skla, byla postavena v letech 1928 až 1930 na rohu ulic Žitavská a třídy 1. máje. V budově se nacházejí zejména kancelářské prostory, sklady, archiv, osobní a nákladní výtah či prvorepublikový výtah páternoster. Objekt se nachází v širším centru Liberce, v těsné blízkosti libereckého vlakového a autobusového nádraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…