ÚZSVM zajistil nápravu při porušení smlouvy Horskou službou

01.11.2016 9:15

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Plzni bezúplatně převedl Horské službě pozemky, ke kterým se vázaly omezující podmínky. ÚZSVM dodržování těchto podmínek kontroluje, a jelikož došlo k jejich porušení, vyzval ÚZSVM Horskou službu k uhrazení sankcí.

ÚZSVM zajistil nápravu při porušení smlouvy Horskou službou
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

ÚZSVM v roce 2009 bezúplatně převedl Horské službě ČR pozemek o rozloze 51 m2 v obci Stříbrná na Karlovarsku. Ve smlouvě bylo stanoveno, že se majitel zavazuje používat tento pozemek za účelem provozování záchranné stanice a v souladu s veřejným zájmem ho nevyužívat ke komerčním účelům nebo ho nepřenechat ke komerčním účelům třetím osobám po dobu nejméně 10 let.

Při kontrole zaměstnanci ÚZSVM zjistili, že došlo k převodu pozemku do vlastnictví fyzické osoby. Horská služba uznala, že došlo k porušení podmínek a v souladu s podmínkami smlouvy byla uhrazena sankce ve výši 7 170 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…