ÚZSVM zvítězil ve sporu o více než čtvrt miliardy

18.04.2021 22:30

Městský soud v Praze potvrdil rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 2, jímž byla zamítnuta žaloba o zaplacení částky ve výši 267 000 000 Kč. Žalované Ministerstvo spravedlnosti úspěšně hájili právní zástupci ÚZSVM z Prahy.

ÚZSVM zvítězil ve sporu o více než čtvrt miliardy
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předmětem sporu byl požadavek žalobkyně na zaplacení náhrady za ušlý zisk. Příčinou bylo trestní řízení týkající se další osoby, ve kterém došlo k zajištění nemovitých věcí. Vlastníkem těchto nemovitostí pak byla obchodní korporace, ve které měla žalobkyně obchodní podíl. Za škodu žalobkyně považovala snížení hodnoty této obchodní korporace.

Městský soud v Praze neshledal odvolání žalobkyně důvodným a zcela se ztotožnil se závěrem Obvodního soudu pro Prahu 2, že rozhodnutí o zajištění nemovitých věcí nebylo nezákonné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne