Univerzita Palackého připravuje velkou konferenci pro doktorandy a doktorandky

14.11.2022 10:06 | Tisková zpráva

Dvě desítky příspěvků doktorandek a doktorandů z českých univerzit, workshopy, kulatý stůl, vystoupení významných hostů a mnoho dalšího přinese ve dnech 24. a 25. listopadu Interdisciplinární doktorandská konference pořádaná Univerzitou Palackého.

Univerzita Palackého připravuje velkou konferenci pro doktorandy a doktorandky
Foto: upol.cz
Popisek: Univerzita Palackého v Olomouci

Akce je určena nejen posluchačkám a posluchačům doktorského studia na UP, ale také zájemcům o doktorské studium či školitelům. 

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Konference bude zahájena ve čtvrtek 24. listopadu v Kapli Božího Těla na Konviktu, kde v 16 hodin uvítají účastníky rektor UP Martin Procházka a prorektor pro studium Vít Zouhar, kteří udělí premiérová Čestná uznání rektora Univerzity Palackého studentům doktorských studijních programů za odborný článek. Následně vystoupí náměstkyně ministra školství pro řízení vysokého školství, vědy a výzkumu Radka Wildová či český politik a sociolog Ivan Gabal, svou činnost rovněž představí Česká asociace doktorandek a doktorandů. První den odborného setkání bude zakončen společenským večerem.

Pátek 25. listopadu bude věnován příspěvkům doktorandek a doktorandů nejen z Univerzity Palackého a dalším hostům, jako je česká bioložka se specializací na polární oblasti Marie Šabacká, která promluví na téma Klimatická změna: hrozba, nebo příležitost?, nebo Boris Cvek s přednáškou Realita je mezioborová. O fenoménu Open Science promluví Radomir Sztwiertnia z Knihovny UP a své aktivity představí zástupci Domu zahraniční spolupráce, Vědeckotechnického parku UP, Kariérního centra UP či aliance Aurora.

Souběžně s konferencí proběhne workshop Není plakát jako plakát. Jak na akademický poster, věnovaný úspěšné prezentaci posteru na konferencích, a workshop Jak na komunikaci vědy, k němuž je stále otevřeno přihlašování ZDE. Další podrobnosti jsou dostupné na webu konference. V případě zájmu o účast je potřebná registrace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

19:02 Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

Sloučení výpovědních důvodů v případě ztráty zdravotní způsobilosti do jedné kategorie, které přines…