Univerzita Pardubice zahajuje dny otevřených dveří

08.01.2016 8:35

Univerzita Pardubice zve všechny zájemce o vysokoškolské studium k návštěvě informačních dnů otevřených dveří, které proběhnou v následujících dnech na všech jejích sedmi fakultách.

Univerzita Pardubice zahajuje dny otevřených dveří
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Jako první mohou zájemci o vysokoškolské studium navštívit ve čtvrtek 7. ledna Fakultu zdravotnických studií. V průběhu měsíce ledna a února 2016 se otevře uchazečům o studium všech sedm fakult Univerzity Pardubice:

Univerzita Pardubice
fakulta:
den otevřených dveří přípravný kurz podání přihlášekk bakalářskému studiu do
Fakulta zdravotnických studií čtvrtek 7. ledna
(15:30 areál fakulty v Průmyslové ulici 395)
  29. února
Fakulta chemicko-technologická
středa 13. ledna
(10:00 areál fakulty v univerzitním kampusu)
  31. března
Dopravní fakulta Jana Pernera
středa 13. ledna
(9:00 univerzitní aula)
z matematiky a fyziky
(pro přijaté uchazeče)
15. března
Fakulta restaurování
v Litomyšli
pátek 15. ledna
(9:00 budova fakulty v Jiráskově ulici v Litomyšli)
  13. května
Fakulta ekonomicko-správní
pondělí 18. ledna
(10:00 a 13:00 univerzitní aula)
z matematiky 15. března
Fakulta filozofická
úterý 19. ledna
(9:00 a 11:00 nový výukový areál Polabiny - budova EB
– dle příslušných oborů)
z angličtiny a humanitních studií 31. března
Fakulta elektrotechniky a informatiky
pátek 5. února
(10:00 budova fakulty
na nám. Čs. legií 565)
  31. března


Fakulty Univerzity Pardubice nabízejí uchazečům pro příští akademický rok 2016/2017 celkem 63 studijních programů se 118 studijními obory v bakalářském, magisterském a doktorském stupni studia.

Do bakalářského studia budou fakulty Univerzity Pardubice přijímat přes 3,5 tisíce uchazečů do 51 oborů ve 26 studijních programech.

Během dnů otevřených dveří získají zájemci o studium řadu důležitých informací pro své další rozhodování pro podání přihlášky právě na některou z fakult Univerzity Pardubice:

- získají podrobné informace o studijní nabídce a nabízených studijních oborech i o možnostech uplatnění po absolvování studia,
- seznámí se s postupem přijímacího řízení, případně i zkoušek pro přijetí ke studiu pro akademický rok 2016/2017, ale také např. jak vyplnit a podat přihlášku ke studiu,
- absolvují prohlídky speciálních laboratoří a moderních učeben fakult,
- získají představu o studijním zázemí a dalších podmínkách vysokoškolského studia a života na pardubické univerzitě, v univerzitním kampusu i na kolejích,
- mají možnost navštívit a prohlédnout si moderní univerzitní areál, nejen posluchárny a laboratoře, ale i např. univerzitní knihovnu, vysokoškolské koleje s menzou, tělovýchovný areál a další komfortní zázemí, které poskytuje Univerzita Pardubice pro studium a volný čas vysokoškoláků.

Některé fakulty nabízejí v prvních měsících roku 2016 PŘÍPRAVNÉ KURZY, které by měly zájemcům o studium pomoci s přípravou na přijímací zkoušky - např. Fakulta ekonomicko-správní z matematiky a Fakulta filozofická z anglického jazyka a humanitních studií.

Pro nově přijaté posluchače pak před zahájením akademického roku některé fakulty připravily kurzy, které pomohou nováčkům lépe zvládnout některé předměty v prvních měsících vlastního vysokoškolského studia (dopravní fakulta pořádá kurz z matematiky a fyziky, Fakulta restaurování v Litomyšli úvodní plenérový kurz či Fakulta chemicko-technologická úvodní kurz chemie).

Další informace naleznou uchazeči o vysokoškolské studium na webových stránkách univerzity http://www.uni-pardubice.cz a zejména pak jednotlivých fakult, také v tištěných a elektronických materiálech. Mají možnost se také zaregistrovat k odběru informací formou tzv. elektronického infoservisu, který fakulty zájemcům o studium poskytují zdarma, kde získají další informace a dozvědí se zajímavosti důležité pro další rozhodování a kroky pro nástup na vysokou školu.

Další dotazy uchazečů jim pak zodpoví i pracovníci jednotlivých studijních oddělení a informačních poradenských center fakult, a to nejen během vyhlášených dnů otevřených dveří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…