Úřad práce: Šanci má každý, jen ji využít

10.10.2021 11:27 | Tisková zpráva

Pod tímto sloganem proběhne ve dnech 10. - 11. 10. 2021 v teplickém Domě kultury regionální veletrh středního vzdělávání ŠANCE 2021.

Úřad práce: Šanci má každý, jen ji využít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Na akci, na jejíž organizaci se podílí Úřad práce ČR, se představí 27 státních i soukromých středních škol. Jejich zástupci poskytnou zájemcům podrobné informace o své činnosti, o možnostech studia a všech oborech, které otevřou ve školním roce 2022/2023. Veletrh mohou zájemci navštívit první den konání mezi 12.00 – 16.00 hodinou, druhý den pak mezi 9.00 – 16.00 hodinou.

Přehlídky se zúčastní 9 škol přímo z Teplic a 18 škol z ostatních regionů Ústeckého kraje. Právě osobní kontakt se zástupci těchto vzdělávacích zařízení nabídne zájemcům jedinečnou šanci zorientovat se ve vzdělávací nabídce škol a rozhodnout se nakonec pro tu pravou. Pro návštěvníky budou připravené informační materiály, dozvědí se, jak náročné je studium na konkrétní škole, jak probíhá přijímací řízení, jaké jsou podmínky studia a možnosti ubytování, stravování nebo třeba mimoškolní činnosti.

„Volba povolání je s přihlédnutím k aktuální situaci na trhu práce velice důležitým a nelehkým okamžikem, který může ovlivnit další pracovní zařazení, a tím i život mladého člověka. V tomto ohledu hrají hlavní roli především rodiče dětí, ale pomoci jim při hledání té správné cesty mohou také odpovědní zástupci škol a v neposlední řadě i Úřad práce ČR,“ upozorňuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem Radim Gabriel.

„Celou přehlídku a poskytování důležitých informací veřejnosti považujeme za nedílnou součást bezplatných služeb, které Úřad práce ČR občanům nabízí. Prevence nezaměstnanosti začíná už v okamžiku, kdy se mladý člověk rozhoduje, jaký obor bude studovat. Při volbě budoucího povolání je proto důležité zjistit si, jaké jsou následně šance na pracovní uplatnění v daném odvětví,“ doplňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Teplicích Martina Bečvářová. 

Specialisté Úřadu práce ČR proberou s dětmi a jejich rodiči, jak nejlépe vybrat vhodné povolání. V neposlední řadě představí návštěvníkům široké portfolio služeb Úřadu práce ČR nebo jim předají informace o aktuální nabídce volných míst v regionu.

Každý návštěvník Šance 2021 obdrží bezplatně brožuru, kterou vytvořilo Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Teplicích. Čtenáři v ní najdou přehled všech vystavujících škol a jejich aktuálních oborů. Vše si tak budou moci ještě prostudovat i v pohodlí domova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…