Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Prodejci vody v barelech byli potrestáni za kartelovou dohodu

03.07.2017 15:50

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil pokuty v celkové výši téměř 480 000 Kč společnostem Crystalis s.r.o. a AQUARA s.r.o. za zakázané dohody na trhu balené vody v barelech a výdejníků na balenou vodu v barelech v České republice. Rozhodnutí Úřadu již nabylo právní moci.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Prodejci vody v barelech byli potrestáni za kartelovou dohodu
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Uvedené společnosti si v období od 8. 12. 2014 do 2. 2. 2015 rozdělovaly zákazníky tak, aby nedocházelo k vzájemnému přebírání těchto zákazníků výhodnějšími obchodními nabídkami. Uzavřely a plnily tímto způsobem zakázanou cílovou dohodu o rozdělení trhu.

Dalšího deliktu se uvedené společnosti dopustily již v roce 2008, kdy prostřednictvím vzájemných kontaktů a výměny informací slaďovaly podání nabídek do výběrového řízení Krajského úřadu Středočeského kraje. Takto sladěné nabídky skutečně podaly, čímž ovlivnily výsledek výběrového řízení a narušily tak hospodářskou soutěž.

Úřad svým rozhodnutím plnění protisoutěžního jednání zakázal a společnosti AQUARA uložil za porušení zákona sankci ve výši 273 000 Kč, společnosti Crystalis pak pokutu 206 000 Kč. Oba soutěžitelé splnili podmínky pro aplikaci procedury narovnání, jejich sankce proto byly sníženy o 20 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…