Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vylučuje jakoukoliv manipulaci ve věci mýtného

28.04.2018 12:16

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže považuje za nutné se striktně ohradit proti dnes zveřejněným informacím, že v průběhu správního řízení týkajícího se přezkumu postupu Ministerstva dopravy v zadávacím řízení na správce mýtného systému nakládal nedbale s některými částmi dokumentace o zadávacím řízení.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vylučuje jakoukoliv manipulaci ve věci mýtného
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Veškerý spisový materiál, stejně jako zadavatelem poskytnutá dokumentace o zadávacím řízení, je u každého správního řízení vedeného Úřadem pod přísným dohledem oprávněných úředních osob, je uchováván v uzamčených kancelářích, zajištěných skříních a případně i v trezorech. Prostory Úřadu jsou nadto monitorovány kamerovým systémem a střeženy ostrahou. Není tedy možné, aby se spisovým materiálem kdokoliv manipuloval.

Zveřejněné informace zpochybňující postup Úřadu jsou snahou o to, aby rozhodnutí Úřadu ve věci mýtného systému bylo již dopředu znevěrohodněno a aby byl vytvořen tlak na nezávislé rozhodování.

V této souvislosti je třeba si uvědomit, že při zadávání veřejných zakázek není veřejným zájmem pouze výhodnost vysoutěžené nabídky, ale existuje také podobně silný veřejný zájem na tom, aby se všemi uchazeči o zakázku bylo zacházeno rovným způsobem a nediskriminačně a aby zadavatel postupoval transparentně. Právě dozorem nad tímto veřejným zájmem je pověřen ÚOHS.

Úřad tímto prohlášením nijak nepředjímá výsledek správního řízení ve věci mýtného systému, pouze deklaruje, že ve věci rozhodne nezávisle a dle platných právních předpisů. Jakékoliv námitky proti postupu ÚOHS mohou účastníci řízení uplatnit v rozkladu proti prvostupňovému rozhodnutí a následně případně u správních soudů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…