Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zasáhl proti omezování obchodníků outletovým centrem

14.04.2018 17:53

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým prvostupňovým nepravomocným rozhodnutím sankci ve výši 1 012 000 Kč společnosti Via FAOC s.r.o. (dále jen Via FAOC) za uzavírání a plnění zakázaných dohod na trzích pronájmu obchodních prostor v outletových centrech. Proti rozhodnutí může být podán rozklad.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zasáhl proti omezování obchodníků outletovým centrem
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Soutěžitel Via FAOC , který pronajímá obchodní prostory v outletovém centru Fashion Arena Prague Outlet (dále jen FAPO), porušil zákon o ochraně hospodářské soutěže tím, že s nájemci obchodních prostor v uvedeném centru uzavíral dohody, na jejichž základě nesměli tito nájemci vykonávat svou činnost v jiném outletovém centru v určitém geografickém okruhu od FAPO. Tyto omezující doložky společnost Via FAOC uzavírala a plnila od 10. 4. 2014, kdy se se stala provozovatelem FAPO. Od této doby také ponechala v platnosti a plnila doložky, které od zahájení provozu FAPO v listopadu 2007 uzavíral předchozí vlastník FAPO, společnost Euro Mall Štěrboholy a.s.

Podle rozhodnutí Úřadu jde o zakázané dohody, jejichž výsledkem mohlo být narušení hospodářské soutěže na relevantním trhu pronájmu obchodních prostor v outletových centrech za účelem prodeje outletového zboží na území vymezeném 60minutovou dojezdností od outletového centra a dále i na lokálně vymezených relevantních trzích pronájmu obchodních prostor v outletových centrech za účelem prodeje outletového zboží na území nacházejícím se mimo území uvedené výše.

Úřad svým rozhodnutím zakázal plnění předmětných dohod a kromě sankce uložil i nápravné opatření, podle něhož musí Via FAOC informovat všechny své nájemce o neplatnosti dohod o omezení dosahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…