Úřad pro ochranu osobních údajů: Senát vzal na vědomí výroční zprávu Úřadu za rok 2020

15.06.2021 13:30

Senát Parlamentu České republiky vzal na 12. schůzi konané 10. června na vědomí výroční zprávu Úřadu pro ochranu osobních údajů za rok 2020.

Úřad pro ochranu osobních údajů: Senát vzal na vědomí výroční zprávu Úřadu za rok 2020
Foto: uoou.cz
Popisek: Úřad pro ochranu osobních údajů - logo

Před projednáním v plénu Senátu Parlamentu České republiky mu výroční zprávu Úřadu pro ochranu osobních údajů za rok 2020 doporučil vzít na vědomí Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu, Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice a Ústavně-právní výbor. 

Podle § 57 odst. 1 zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, obsahuje výroční zpráva zejména informace o kontrolní činnosti, informace o stavu v oblasti zpracování a ochrany osobních údajů v České republice a zhodnocení ostatní činnosti Úřadu, včetně dozoru nad zpracováním osobních údajů podle hlavy II tohoto zákona. Podle § 57 odst. 2 zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, předkládá předseda Úřadu výroční zprávu Parlamentu a vládě do 3 měsíců od skončení rozpočtového roku.

S ohledem na další body jednání 12. schůze Senátu byl projev předsedy Úřadu v Senátu při projednávání výroční zprávy zkrácen.

Původní, nezkrácená verze projevu: Projev předsedy J. Kauckého v Senátu 10. 6. 2021 k příležitosti projednávání výroční zprávy Úřadu za rok 2020 ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…