Úřad pro ochranu osobních údajů dosáhl 40procentního podílu nízkoemisních vozidel

08.04.2022 16:14 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu osobních údajů předal v rámci strategie snižování emisí skleníkových plynů jeden ze svých služebních automobilů – Škodu Yeti – k užívání příslušníkům Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Úřad pro ochranu osobních údajů dosáhl 40procentního podílu nízkoemisních vozidel
Foto: uoou.cz
Popisek: Úřad pro ochranu osobních údajů - logo

Úřad bezplatně převedl jeden služební automobil na hasičský sbor mimo jiné na základě usnesení vlády k zavedení Pravidel podpory nízkoemisních vozidel prostřednictvím zadávání veřejných zakázek a veřejných služeb v přepravě cestujících. „Auta, která vyřazujeme, nabídneme nejdříve státním organizacím. Přednost však dostávají dle příslušné právní úpravy bezpečnostní sbory,“ vysvětlil předseda Úřadu Jiří Kaucký. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

Úřad již dříve podobným způsobem převedl k užívání dva služební vozy Škoda Octavia Hasičskému záchrannému sboru Jihomoravského kraje. První v červnu 2020, druhý pak v lednu 2022.

„Úřad chce ve své činnosti jít cestou maximálně ekologického přístupu. Tak jako například v osvětlení pracovišť postupně měníme světelné zdroje za úsporné, tak i služební dopravní prostředky nyní máme ze 40 procent nízkoemisní a v rámci jejich pravidelné obnovy již půjdeme výlučně cestou elektromobility,“ uvedl Kaucký.

Prvním nízkoemisním vozidlem, které Úřad zakoupil, byl v roce 2020 plug-in hybrid. Na začátku letošního roku pak Úřad převzal elektromobil, který je díky možnosti rychlého nabíjení a dostatečné kapacitě baterie využíván v rámci plnění kontrolních a jiných služebních akcí po celé ČR. Toto řešení, i vzhledem k současným vysokým cenám paliv, umožní Úřadu ušetřit nemalé provozní prostředky. Při současných cenách nafty a benzínu stojí 1 km ujetý elektromobilem 3x méně než v případě jízdy automobilem s benzínovým (či naftovým) motorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…