Úřad vlády: Dne otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci využilo 1 150 zájemců

31.10.2022 21:01 | Tisková zpráva

Na státní svátek Den vzniku samostatného československého státu 28. října 2022 a o víkendu proběhl předposlední z dnů otevřených dveří, které letos uspořádal Úřad vlády. V pátek bylo možné prohlédnout si Lichtenštejnský palác, v sobotu letos naposledy zahradu Strakovy akademie a všechny tři volné dny se konaly také poslední letošní prohlídky vily Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí.

Úřad vlády: Dne otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci využilo 1 150 zájemců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

O prohlídku Lichtenštejnského paláce, který se nyní využívá pro jednání a konference v rámci Českého předsednictví EU, byl v pátek velký zájem. Během organizovaných prohlídek s průvodci si interiéry, nádvoří i zahradu historické památky situované na břehu Vltavy na pražské Kampě, prohlédlo 1 150 návštěvníků.

Letošní seriál dnů otevřených dveří, který začal v polovině dubna a během nějž mohli lidé postupně navštívit všechny historické budovy spravované Úřadem vlády, včetně Strakovy akademie, zakončí na státní svátek 17. listopadu prohlídky Hrzánského paláce na Hradčanech.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…