Úřad vlády: Dny otevřených dveří Lichtenštejnského paláce

01.07.2021 12:39

Dny otevřených dveří odstartují komentované prohlídky Lichtenštejnského paláce již v sobotu 3. července. Návštěvníci budou moci nahlédnout do těchto významných reprezentačních prostor i při příležitosti oslav státních svátků, a to 5. července, kdy si připomeneme Den věrozvěstů Cyrila a Metoděje a 6. července v Den upálení mistra Jana Husa. Komentované prohlídky budou probíhat od 9 do 17 hodin.

Úřad vlády: Dny otevřených dveří Lichtenštejnského paláce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Lichtenštejnský palác, jehož historie sahá až do poloviny 16. století, je jednou z dominant pražské Kampy. V současnosti je v majetku Úřadu vlády ČR, který jej využívá k reprezentačním účelům, k pořádání významných konferencí i dalších akcí a také k ubytovávání vzácných návštěv. V minulosti tu tak při návštěvě Prahy pobývali například španělský král Juan Carlos či britská královna Alžběta II. Kromě impozantních salónů a vzácného mobiliáře si budou moci návštěvníci prohlédnout i zajímavou výstavu protokolárních darů předsedy vlády, které si český premiér Andrej Babiš přivezl ze svých zahraničních cest.

Upozorňujeme návštěvníky, že vzhledem k nastaveným hygienickým pravidlům, bude vstup do Lichtenštejnského paláce podmíněn použitím respirátoru či obdobných prostředků využívaných k ochraně dýchacích cest naplňujících minimálně všechny technické podmínky a požadavky, včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem. Limit počtu návštěvníků je stanoven na 10 osob pro jednu komentovanou prohlídku.

Termín:
3. července 2021 5. - 6. července 2021

Místo:
U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Program:
  9:00 – zahájení dne otevřených dveří
16:00 – zahájení poslední komentované prohlídky
17:00 – ukončení dne otevřených dveří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…