Úřad vlády otevře 1. května pro veřejnost oba své paláce

24.04.2019 18:04

Úřad vlády ČR při příležitosti oslav Svátku práce a výročí 15 let od vstupu České republiky do Evropské unie zpřístupní ve středu 1. května 2019 pro veřejnost Hrzánský a Lichtenštejnský palác. Návštěvníci budou mít možnost si obě budovy prohlédnout od 9.00 do 17.00 hodin, přičemž poslední komentovaná prohlídka je plánována na 16.00 hodin.

Úřad vlády otevře 1. května pro veřejnost oba své paláce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strakova akademie

Hrzánský palác sloužil část loňského roku z důvodu rekonstrukce Strakovy akademie jako hlavní pracovní sídlo premiéra Andreje Babiše a konala se zde také zasedání vlády. V paláci na pražských Hradčanech premiér přijal i řadu zahraničních návštěv. Návštěvníci nyní budou mít možnost do těchto významných reprezentačních prostor nahlédnout a dozvědět se více o jeho historii, se kterou jsou neodmyslitelně spjati například i první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk či slavný malíř Jan Slavíček. Více informací o Hrzánském paláci naleznete zde.

Druhý zpřístupněný objekt, Lichtenštejnský palác, který se nachází na pražské Kampě, slouží rovněž k reprezentačním účelům vlády a se může také pochlubit tím, že hostil řadu významných hostů. Při své návštěvě České republiky v něm pobývali například španělský král Juan Carlos s ženou Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko. Dnes palác slouží k pořádání konferencí, protokolárních akcí a v neposlední řadě jako místo určené státním delegacím. Další informace o této cenné historické budově naleznete zde.

Úřad vlády už tradičně pro návštěvníky připravil komentované prohlídky. V obou palácích si zájemci budou moci prohlédnout nejen krásné interiéry, ale také si vychutnat nevšední pohled na pražské panorama z oken paláců. Datum 1. května je rovněž spojeno s významným výročím vstupu České republiky do Evropské unie. K této příležitosti tak bude v obou palácích připraven infostánek Eurocentra, kde se mohou zájemci dozvědět množství zajímavých informací souvisejících s naším členstvím v EU.

Prohlídky budou probíhat v organizovaných skupinách za doprovodu průvodců, přičemž jedna prohlídka potrvá přibližně 40 minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…