Úřad vlády se zapojí do festivalu Open House

16.05.2022 17:42 | Tisková zpráva

Úřad vlády ČR se i letos zapojí do celopražského festivalu Open House Praha 2022. O víkendových dnech 21. a 22. května si veřejnost v rámci tohoto svátku pražské architektury bude moci prohlédnout Kramářovu vilu. V sobotu od 14 hodin bude navíc ve spolupráci s organizátory festivalu uspořádána speciální prohlídka s komentářem v českém znakovém jazyce.

Úřad vlády se zapojí do festivalu Open House
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Kramářova vila na baště sv. Máří Magdaleny na pražské Letné je dílem prestižního vídeňského architekta Friedricha Ohmanna. Mezi lety 1911 až 1915 si ji nechal vystavět významný prvorepublikový politik a první československý předseda vlády Karel Kramář. Honosné sídlo se pyšní nádherně vyzdobenými interiéry, na nichž se podíleli významní soudobí umělci. V současnosti slouží jako reprezentační prostory předsedy vlády. Komentované prohlídky v rámci dnů otevřených dveří Úřadu vlády se tu letos konají po roční přestávce kvůli covidovým opatřením a proběhlé rekonstrukci areálu vily. Kramářova vila bude pro návštěvníky po oba dny otevřena od 9 do 17 hodin. Poslední skupina bude od vstupní brány vycházet jako obvykle v 16 hodin.

Po celý víkend rovněž pokračují dny otevřených dveří ve vile Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí. Prohlídky začínají v 10 hodin a je možné si místo na nich předem zajistit prostřednictvím rezervačního systému Národního muzea na https://rezervace.benesovavila.nm.cz/.

Vstupné do obou objektů Úřadu vlády je zdarma.

Otevírací doby o víkendu 21. a 22. května:

Kramářova vila: 9.00–17.00 hodin (poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 16.00 hodin, v sobotu od 14.00 speciální prohlídka v českém znakovém jazyce)
Benešova vila: 10.00–17.00 hodin (poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 16.00 hodin)

Místo:

Kramářova vila, Gogolova 212/1, Praha 1
Benešova vila, Dr. E. Beneše 201, Sezimovo Ústí I

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…