Ušetřete s VZP na očkování proti rotavirům a klíšťové encefalitidě

13.04.2013 12:02

Stovky korun mohou ušetřit klienti VZP, kteří využijí některý ze dvou právě odstartovaných preventivních programů. Od dubna VZP nabízí zvýhodněné očkování proti rotavirům, na kterém mohou rodiče kojenců ušetřit 500 korun. Ještě o 250 korun víc pak uspoří klienti starší 16 let za očkování proti klíšťové encefalitidě. Platnost obou programů je do 31. 12. 2013, nebo do vyčerpání finančního limitu. Obdobné programy měla VZP i v minulých letech.

Ušetřete s VZP na očkování proti rotavirům a klíšťové encefalitidě
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

Rotaviry jsou nejčastější příčinou průjmů a zvracení u malých dětí. Nejzávažnější bývá první infekce, která může vést až k hospitalizaci dětí ve věku do dvou let. Nejúčinnější ochranou je očkování. VZP v rámci programu „Chraňte své dítě, my vás podpoříme“ přináší rodičům dětí pojištěných právě u VZP možnost zakoupit vakcínu proti rotavirům za zvýhodněnou cenu. Rodiče mohou navíc získat příspěvek v hodnotě 500 Kč po aplikaci obou dávek očkovací látky. Program je určen kojencům ve věku od 6. do 24. týdne života na vakcínu Rotarix od firmy GlaxoSmithKline.

Klíšťová encefalitida je nebezpečné infekční virové onemocnění napadající mozek a mozkové blány. Česká republika patří dlouhodobě mezi země s nejvyšším výskytem klíšťové encefalitidy v Evropě. Program VZP nazvaný „1 dávka zdarma“ nabízí svým klientům ve věku od 16 let zvýhodněné očkování proti tomuto onemocnění. Je určen těm, kteří s očkováním začínají a vztahuje se na vakcíny FSME-IMMUN 0,5 ml BAXTER. Finanční příspěvek ve výši až 750 Kč mohou zájemci získat po zakoupení a aplikaci prvních dvou dávek základního nebo základního zkráceného očkovacího schématu.

Zájemci o očkování v rámci těchto preventivních programů si musí předem vyzvednout na kterémkoli pracovišti VZP příslušný voucher. Přesné podmínky pro získání obou příspěvků najdou v rubrice Výhody a příspěvky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…