Úspěšná spolupráce CzechTourism, Letiště Praha a American Airlines

17.03.2018 12:49

Letecká společnost American Airlines na tiskové konferenci definitivně potvrdila zahájení provozu přímé linky mezi Prahou a Philadelphií. První lety se uskuteční v květnu 2018.

Úspěšná spolupráce CzechTourism, Letiště Praha a American Airlines
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Nové přímé letecké spojení mezi Českou republikou a USA je dalším impulsem pro rozvoj incomingového trhu, tedy nárůst počtu zahraničních turistů u nás.

Projekt „Touch Point“ – příklad úspěšné spolupráce

„Při jednání o zajištění tohoto přímého letu jsme čerpali z posílené spolupráce s Letištěm Praha a dalšími strategickými partnery – Prague City Tourism a Středočeským krajem. Díky nové iniciativě „TouchPoint“ spojujeme síly a cílíme na rozvoj přímých leteckých spojení do České republiky z vybraných bonitních trhů. Jsem přesvědčena, že linka mezi Philadelphií a Prahou výrazně přispěje k posílení turistické výměny mezi našimi zeměmi,“ uvádí ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Agentura prostřednictvím svého zahraničního zastoupení v New Yorku a největší letecká společnost světa American Airlines spolupracují na co-brandové kampani, která má za cíl posílit znalost České republiky v USA. Hlavním tématem je kulturní turismus, tedy poznávání českých historických měst a UNESCO památek.

Stále více amerických turistů v ČR

Počet návštěvníků z USA každoročně stoupá. V roce 2017 jich do České republiky zavítalo téměř 540 tisíc, jejich počet přitom meziročně vzrostl o 4,6 procent. Průměrná doba jejich pobytu dosahuje téměř čtyř dnů. Z hlediska počtu příjezdů jsou na 5. příčce v žebříčku zdrojových trhů, z hlediska počtu přenocování dokonce na 4. místě.

Praha pak přivítá nejvíce německých turistů, Američané následují hned po našich sousedech.

„Američané tak tvoří velmi významnou skupinu turistů, a to i z hlediska jejich útrat zde. Průměrné výdaje zahraničního turisty na osobu a den činí 2 800 korun, kdežto u Američanů je to téměř o 2 tisíce více“, doplňuje Monika Palatková. Další regiony, které Američané navštěvují, jsou Jihočeský a Jihomoravský kraj. 88 procent jich ale stále zůstává v Praze.

„Věříme, že přímé letecké spojení by mohlo napomoci také prodloužení doby pobytu amerických turistů u nás, tím pádem i větší návštěvnosti v krajích mimo hlavní město. Podpora cestovního ruchu v těchto regionech patří mezi dlouhodobé cíle CzechTourism“, shrnuje ředitelka agentury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…