Ústecký kraj: Ocenění pěti center Krajské zdravotní

10.07.2022 18:34 | Tisková zpráva

Úroveň a kvalitu procesů poskytované zdravotní péče pacientům s cévní mozkovou příhodou (CMP) každý rok hodnotí Evropská společnost pro cévní mozkové příhody (European Stroke Organisation, ESO) ve spolupráci s projektem Angels (Angels Initiative). Za rok 2021 bylo oceněno hned pět center Krajské zdravotní, a. s. (KZ).

Ústecký kraj: Ocenění pěti center Krajské zdravotní
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Mezi ukazatele kvality patří nejen typ péče či celkový počet pacientů s CMP, ale zejména úroveň časné diagnostiky a specializované léčby jako je trombolýza či další intervence, neuromonitorace, rehabilitace, prevence závažných komplikací a léčba přidružených onemocnění.

Podle míry, jakou jsou plněna jednotlivá měřítka, může nemocnice dosáhnout na některé ze tří pásem (nejvyšší diamantové, platinové, zlaté). Čtyři centra KZ – nemocnice Chomutov, Teplice, Děčín a Ústí nad Labem splnila všechna kritéria a získala nejvyšší diamantový status. Nemocnice Litoměřice dosáhla na status zlatý.

„Centrum v Ústí nad Labem diamantový status získalo již podruhé v řadě, centra v Chomutově a Teplicích dokonce potřetí. Úspěch všech center jen potvrzuje skvělé nastavení komplexního iktového programu v rámci celé Krajské zdravotní,“ těší MUDr. Ing. Davida Černíka, Ph.D., MBA, vedoucího Komplexního cerebrovaskulárního centra Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

Iktové centrum v Nemocnici Most nemohlo být letos do tohoto hodnocení zahrnuto, protože vzniklo až v letošním roce a ceny hodnotí vždy péči za rok předcházející.

„Získání diamantového statutu pro iktové centrum našeho oddělení je odměnou za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou. Diamantový status jsme získali potřetí za sebou, což nás řadí nejen k národní, ale i k evropské špičce,“ potvrzuje MUDr. Jiří Neumann, FESO, primář Neurologického oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z.

Ocenění byla vyhlášena na mezinárodní konferenci ESOC, která se konala v květnu v Lyonu, a slavnostně byla předána u příležitosti 50. výročního Cerebrovaskulárního kongresu na konci června v Mikulově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…