Ústecký kraj má za sebou velkou slávu u hasičů v Malém Březně

06.11.2016 16:42

Velkou oslavu uspořádali o víkendu hasiči v Malém Březně u příležitosti převzetí nového vozidla a otevření zmodernizované klubovny mládeže. Oba projekty výrazně podpořil také Ústecký kraj, jehož zastupitelé schválili částku 300 tisíc korun na dopravní automobil a radní 90 tisíc korun na vybavení klubovny mladých hasičů a školícího střediska.

Ústecký kraj má za sebou velkou slávu u hasičů v Malém Březně
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

„Finance byly poskytnuty na základě zastupiteli přijatého Programu 2016 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky sboru dobrovolných hasičů a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek integrovaného záchranného systému dle zákona č. 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, z rozpočtu Ústeckého kraje,“ uvedl Drahoslav Tesař z pracoviště krizového řízení (odbor kancelář hejtmana Ústeckého kraje). Na financování nového vozidla se podílely také obec a Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru.

Křtu nového dopravního prostředku se ujala starostka obce Renata Zvoníčková, která popřála hasičům hodně ujetých kilometrů bez nehod, stejně jako ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Roman Vyskočil.

Jak se hasiči Malého Března při křtu nového dopravního prostředku shodli, jejich radost je umocněna především skutečností, že i když se jedná o třetí dopravní prostředek v jejich správě, je prvním zcela novým. Jak vysvětlil místostarosta obce a hasič v jedné osobě Tomáš Mikšovský, předcházející Avii i Tatru doslova vyhrabali z kopřiv a opravovali svépomocí. „Stejně jako opravená klubovna bude i nový Ford Transit s přívěsným vozíkem sloužit také našim mladým hasičům, kterých máme ve sboru pětačtyřicet,“ dodal Tomáš Mikšovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…