Ústecký kraj může získat dotaci na rekonstrukci mostu ve Štětí

24.10.2020 18:23

Již několik měsíců si řidiči, chodci a místní podniky užívají nově zrekonstruovaného mostu přes Labe ve Štětí. Jednalo se o jednu z největších investic Ústeckého kraje ve výši téměř 195 milionů korun.

Ústecký kraj může získat dotaci na rekonstrukci mostu ve Štětí
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

V současné době se finalizuje žádost o spolufinancování tohoto projektu z Integrovaného operačního programu. Ústecký kraj by tak mohl získat dotaci ve výši 170 milionů korun.

Rekonstrukce mostu ve Štětí byla zahájena 1. dubna 2019, jejím cílem bylo zlepšení stavebně-technického stavu mostu, prodloužení jeho životnosti, zesílení nosné konstrukce pro přejezd těžkých vozidel společně s vlakovými soupravami na vlečce a zlepšení podmínek pro pěší a cyklisty. Od 1. července 2020 do konce roku je most v předčasném užívání.

Stavba nezahrnovala pouze rekonstrukci mostu, ale i rekonstrukci severního a jižního komunikačního napojení ze strany Hněvic a Štětí, rozšíření chodníků pro pěší i cyklisty a novostavbu kruhového objezdu. Celkové investiční náklady se vyšplhaly na částku 214,5 miliónů korun, z toho 194,2 milionů korun zaplatil Ústecký kraj z investičního úvěru, necelých 11 miliónů korun zaplatilo město Štětí a 6,7 miliónů korun uhradila společnost Mondi Štětí, a. s. Stavba si vyžádala omezení a změny vedení veřejné dopravy, pro spojení s nádražím v Hněvicích fungoval přívoz.

Na přelomu října a listopadu bude podána žádost o spolufinancování akce z prostředků EU v rámci 95. výzvy IROP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…