Už 80 dětských koutků. VZP myslí na rodiče s dětmi

14.04.2013 18:57

Už osmdesát dětských koutků má na svých pracovištích v celé republice Všeobecná zdravotní pojišťovna. Právě v těchto dnech je dokončila v Královéhradeckém a Pardubickém kraji.

Už 80 dětských koutků. VZP myslí na rodiče s dětmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Rodiče s dětmi tak mohou nerušeně vyřešit všechny své záležitosti. Vybudování dalších dětských koutků na různých místech se plánuje na nejbližší dobu. VZP tímto vychází vstříc maminkám s malými dětmi.

V působnosti královéhradecké regionální pobočky VZP, která obhospodařuje kromě Královéhradeckého kraje i Pardubický kraj, došlo v těchto dnech k dokončení dětských koutků na všech pracovištích v regionu. Jejich velikost se liší podle volných prostorů, ale vždy obsahují alespoň malířský stojan s křídami a pár hraček.

Další regionální pobočky nezůstávají pozadu. V působnosti ústecké regionální pobočky (Ústecký a Liberecký kraj) mají deset dětských koutků, v moravskoslezském regionu (Moravskoslezský, Zlínský a Olomoucký kraj) jsou dokončeny dětské koutky na 24 pracovištích VZP z celkových 43. V plzeňském regionu (Plzeňský, Karlovarský a Jihočeský kraj) jsou zatím tři nové koutky pro děti a další čtyři se plánují. V rámci jihomoravské regionální pobočky (Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina) jsou v 11 pobočkách. V Praze a středních Čechách je celkem instalováno již 11 dětských koutků.

Maminky si koutky pochvalují. „Je to dobrý nápad, Adámek si měl kde malovat než jsem vše vyřídila,“ řekla Pavla Hrušková z Prahy, která byla na jednom z pracovišť v hlavním městě s pětiletým synem. Dětské koutky usnadňují práci jak rodičům, tak pracovníkům poboček, a zároveň zpříjemňují dětem čas, který musí na pobočce strávit. Všeobecná zdravotní pojišťovna věří, že díky dětským koutkům bude návštěva poboček pro všechny klienty klidnější a příjemnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

19:02 Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

Sloučení výpovědních důvodů v případě ztráty zdravotní způsobilosti do jedné kategorie, které přines…