V Dolní Lhotě poštu převzala obec a rozšířila otevírací dobu

17.07.2016 9:46

Obec Dolní Lhota leží v Moravskoslezském kraji, nedaleko Ostravy. Žije v ní necelých 1500 obyvatel a ty, kteří tu nikdy nebyli, jistě překvapí, že tudy projíždí tramvaj až do Poruby. Pošta Partner tu začala fungovat od 1. června 2016.

V Dolní Lhotě poštu převzala obec a rozšířila otevírací dobu
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Jednou nás navštívili zástupci pošty a informovali nás takovou nenásilnou formou o možnosti zřízení pošty Partner. Nejprve jsme byli osloveni my jako obecní úřad a posléze měli být případně osloveni soukromníci. Jelikož je pro nás pošta velmi důležitá, tak pro celé zastupitelstvo bylo rozhodnutí jednoznačné,“ popisuje počátky jednání Vladimír Sobas, starosta Dolní Lhoty.

Volba pro obec, jako provozovatele pošty, byla i z toho důvodu, že zastupitelstvo chtělo dodržet kvalitu poskytovaných služeb a zároveň vyjít vstříc obyvatelům na prodloužení provozní doby. Poštu je tak nyní možné navštívit v dopoledních hodinách od 8:15 do 12 hodin a odpoledne od 14 do 16 hodin, ve středu dokonce do 17:15.

Pošta navíc zůstala ve stejných prostorách, jako dříve, v budově obecního úřadu. „Česká pošta nám nechala k dispozici veškerou počítačovou techniku a zařízení. Musím říct, že vše probíhalo velmi profesionálně,“  popisuje spolupráci Vladimír Sobas. Na místní poště Partner, příjemně zařízené, vyzdobené květinami a doplněné stolkem a židlemi, si mohou místní koupit například i přání, denní tisk a další zboží. Samozřejmostí je příjem a výdej zásilek, prodej cenin, příjem reklamací, výplata poštovních poukázek a důchodů a také služby Poštovní spořitelny, především operace platebními kartami či vkladními knížkami.

Poštu Partner obsluhuje bývalá dlouholetá zaměstnankyně pošty, volba pro ni byla jasná. V případě, že by byl potřeba zástup, nabízí pošta zdarma zaškolení dalších lidí.

„Česká pošta dala do všech schránek místních lidí podrobný leták o tom, co se děje, jak bude pošta Partner fungovat, jaké budou provozní hodiny. My totéž činíme v obecním zpravodaji. Služby jsou ve stejném rozsahu. Člověk, který tak přijde jen jednou za čas na poštu, určitě nepozná žádný rozdíl,“ popisuje starosta Sobas.

Poštu v Dolní Lhotě navštěvují také obyvatelé sousední obce Čavisov, která poštu nemá. 

Pošta partner Dolní Lhota   Pošta partner Dolní Lhota

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…