V Jeseníkách se koná mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji

25.01.2016 9:42

Ve dnech 25. až 29. ledna 2016 se v Jeseníkách uskuteční 22. ročník mezinárodního mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2016.

V Jeseníkách se koná mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Bojový výcvik

Slavnostní zahájení mistrovství proběhne v pondělí 25. ledna 2016 v 15.30 hodin u vojenské zotavovny Ovčárna pod Pradědem za účasti ředitele sekce rozvoje a plánování schopností MO brigádního generála Pavla Adama. Slavnostní vyhlášení výsledků pak ve čtvrtek 28. ledna 2016 v 17.30 hodin za přítomnosti náčelníka Generálního štábu AČR generálporučíka Josefa Bečváře, který nad mistrovstvím převzal záštitu.

Armádní Winter Survival je vytrvalostní víceboj simulující činnost tříčlenných vojenských hlídek v zimním horském terénu. Čtyřdenní závod pořádá Generální štáb AČR a organizačně zabezpečuje Univerzita obrany.

Tento ojedinělý závod je v podmínkách české armády nejnáročnější zimní sportovní soutěž, která zahrnuje adrenalinové „outdoorové“ disciplíny sportovního charakteru, prvky ze speciální tělesné přípravy a bojové aktivity malých skupin v horském prostředí. Letošního závodu v pohoří Hrubého Jeseníku se vedle příslušníků české armády zúčastní vojáci z Německa, Rakouska a Slovinska. Z AČR byla na mistrovství nominována družstva z pozemních sil, agentur MO, vojenských škol a Vojenské policie.

Více informací o Winter Survival 2016 naleznete na internetové adrese www.unob.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…