V Jeseníkách se koná mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji

25.01.2016 9:42

Ve dnech 25. až 29. ledna 2016 se v Jeseníkách uskuteční 22. ročník mezinárodního mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2016.

V Jeseníkách se koná mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Bojový výcvik

Slavnostní zahájení mistrovství proběhne v pondělí 25. ledna 2016 v 15.30 hodin u vojenské zotavovny Ovčárna pod Pradědem za účasti ředitele sekce rozvoje a plánování schopností MO brigádního generála Pavla Adama. Slavnostní vyhlášení výsledků pak ve čtvrtek 28. ledna 2016 v 17.30 hodin za přítomnosti náčelníka Generálního štábu AČR generálporučíka Josefa Bečváře, který nad mistrovstvím převzal záštitu.

Armádní Winter Survival je vytrvalostní víceboj simulující činnost tříčlenných vojenských hlídek v zimním horském terénu. Čtyřdenní závod pořádá Generální štáb AČR a organizačně zabezpečuje Univerzita obrany.

Tento ojedinělý závod je v podmínkách české armády nejnáročnější zimní sportovní soutěž, která zahrnuje adrenalinové „outdoorové“ disciplíny sportovního charakteru, prvky ze speciální tělesné přípravy a bojové aktivity malých skupin v horském prostředí. Letošního závodu v pohoří Hrubého Jeseníku se vedle příslušníků české armády zúčastní vojáci z Německa, Rakouska a Slovinska. Z AČR byla na mistrovství nominována družstva z pozemních sil, agentur MO, vojenských škol a Vojenské policie.

Více informací o Winter Survival 2016 naleznete na internetové adrese www.unob.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…