V Liberci se uskuteční psychosomatická konference

13.10.2014 21:40

Ve dnech 16. – 18. října se v prostorách vědecké knihovny v Liberci uskuteční 15. psychosomatická konference. Pořadateli jsou vedle Střediska komplexní terapie psychosomatických poruch v Liberci také Institut rodinné terapie a psychosomatické medicíny v Liberci (LIRTAPS) a Psychosomatické kliniky s. r. o. (Praha) ve spolupráci s psychosomatickou sekcí PS ČLS J.E.P. a se Společností psychosomatické medicíny ČLS J.E.P.

V Liberci se uskuteční psychosomatická konference
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Pořádaná vzdělávací akce má navázat na tradici celostátních setkání všech zájemců o psychosomatickou problematiku ve zdravotnictví. „Podařilo se nám společnými silami zavést psychosomatickou medicínu do novely vládní Vyhlášky 286/2013 o vzdělávání ve zdravotnictví. Tak začala nová etapa vývoje psychosomatické medicíny v České republice. Naplnili jsme tím legislativní předpoklad existence psychosomatiky jako medicínského oboru. Vyvstala tím naléhavá potřeba definovat obsah oboru a vymezení jeho hranic.,“ uvádí předseda Společnosti psychosomatické medicíny MUDr. Vladislav Chvála.

Hlavním tématem konference je identita psychosomatické medicíny, což se jeví vzhledem k nové etapě  jejího vývoje v ČR jako velmi aktuální.

Program konference bude nabitý a pokusí se zodpovědět například na otázky: Jaké metody jsou v rámci psychosomatické péče v medicíně základní, a co už přesahuje rámec takto definované péče?Jak vyučovat lékaře či mediky psychosociálním dovednostem, které rozšíří jejich převážně biologicky orientované medicínské vzdělání? Jaké místo mají a měli by mít kliničtí psychologové v psychosomatické problematice? V čem se liší psychosomatická medicína a klinická psychoterapie? Jak by měly doplňovat a spolupracovat?

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…