V ZOO Ostrava opět soutěží stovky žáků

15.11.2018 19:59

Každý podzim se do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava sjíždějí stovky žáků z celého Moravskoslezského kraje, aby se zúčastnili Soutěže mladých zoologů.

V ZOO Ostrava opět soutěží stovky žáků
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Vědomostní soutěž, která se dlouhodobě těší velkému zájmu žáků i učitelů, organizuje zoo ve spolupráci s Kruhem přátel zoo už více než 40 let!

Soutěž, kterou zoo pořádá ve spolupráci s Kruhem přátel zoo od 70. let minulého století, je určena žákům 6.-9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Žáci soutěží v pětičlenných družstvech formou testu.

Téma podzimní soutěže je „Domestikace a česká a slovenská národní plemena“. Do soutěže je přihlášeno přes 1500 dětí z 80 škol z celého Moravskoslezského kraje. Ze základního kola, které ve výukovém centru zoo potrvá ode dneška až do pátku 16. listopadu, vzejdou finalisté, kteří své znalosti poměří ve druhém kole v sobotu 24. listopadu. Realizaci soutěže finančně podpořilo Ministerstvo životního prostředí ČR.

V 70. letech minulého století ještě nestálo výukové centrum, takže děti psaly často na kuriózních místech, například ve venkovním výběhu hrochů  nebo dokonce vestoje v pavilonu primátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…