V chomutovské ZUŠ mají novou multimediální učebnu

03.12.2014 16:12

V Základní umělecké škole T. G. Masaryka v Chomutově otevřeli v úterý 2. prosince novou moderní multimediální učebnu. Škola tak má vhodné prostředí pro nové způsoby výuky hudebních oborů s využitím výpočetní techniky a multimediálních prvků, které jsou šité na míru jednotlivým uměleckým odvětvím. Realizaci Oranžové učebny podpořila Nadace ČEZ částkou 200 000 korun.

V chomutovské ZUŠ mají novou multimediální učebnu
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Nová výuková místnost poslouží žákům hudebních oborů především v hodinách hudební nauky. Vzhledem k multimediálnímu vybavení se počítá s jejím využitím i pro další umělecká odvětví, jejichž výuku škola nabízí. "Rádi bychom využili špičkového vybavení, kterým učebna nyní disponuje, jako odrazového můstku pro výuku notačních programů, programů pro záznam a úpravu hudby, kreslení v digitálním prostředí i pro literárně dramatické lekce," uvedl Karel Žižka, ředitel ZUŠ v Chomutově.

Do Oranžové učebny byly pořízeny stolní počítače, MIDI klaviatury, sluchátka, stojany, mikrofony a reproduktory, speciální notační programy a programy pro záznam a úpravu hudby, sada pro výuku not či neomezená multilicence pro školu.

Vznik moderní umělecké učebny podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, sportu, sociálních služeb, kultury nebo právě vzdělání. Umělecké vzdělání pomáhá dětem rozvíjet kromě faktických dovedností i tolik potřebnou představivost, emoční inteligenci, smysl pro harmonii a řád.

"Podpora uměleckých zájmových aktivit je jednou z nejlepších investic do budoucnosti dětí a my jsme velmi rádi, že můžeme školám dlouhodobě napomáhat k plnohodnotnému zázemí pro kvalitní výuku umění jako například zde v Chomutově," řekla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…