Stále častěji však Češi onemocnění přechází. Na nemocenskou tak s diagnózou chřipky meziročně nastoupilo o téměř 70 % lidí méně. Nejen v podzimních a zimních měsících je proto nutné onemocněním předcházet. Lidé by měli doplňovat chybějící vitamíny přirozeně a věnovat pozornost zdravému životnímu stylu. Sezónní ovoce, zelenina, tepelně zpracovaná strava a pobyt na slunci tvoří podle odborníků základ dobré imunity.
Hektická doba nutí Čechy nachlazení a chřipky přecházet. Ukazují to statistiky České správy sociálního zabezpečení o čerpání pracovní neschopnosti. Zatímco do června roku 2013 nastoupilo s chřipkou na nemocenskou zhruba 59 000 lidí, o rok později to bylo již pouze 18 000 lidí. Přecházení chřipky přitom může způsobit závažné zdravotní následky. Kromě toho, že může vést k zánětu průdušek nebo také těžkému zápalu plic, v některých případech může být chřipka dokonce smrtelná. S příchodem podzimního období je proto nutné zvýšit ochranu svého organismu. Ačkoliv mnoho Čechů ve velké míře nakupuje vitamíny, stále podceňují přirozený přísun vitamínů, který tělo získává kvalitním stravováním a pobytem venku.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva