V jihlavské zoo pokřtí mláďata tygrů sumaterských

16.06.2018 14:20

Kmotrem dvou mláďat tygřice Činty se stane písničkář a hudebník Jan Pokorný neboli Pokáč.

V jihlavské zoo pokřtí mláďata tygrů sumaterských
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: ZOO Jihlava

V neděli 24. června proběhne v jihlavské zoologické zahradě jedna z nejvýznamnějších událostí letošního roku. Dvě mladé slečny tygrů sumaterských pokřtí jihlavský hudebník a písničkář Jan Pokorný, známý pod přezdívkou Pokáč.

„Oficiální křest tygřích koťat proběhne v 13.30 hodin v prostorách parčíku před pavilonem šelem. Součástí křtu bude také losování výherců tygřího kvízu a prodejní výstava obrazů tygřat od studentů SUPŠ Helenín,“ přiblížil mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

Tygří slečny se narodily letos, přesně na den pátých narozenin jejich matky Činty, 28. března. Jejich otcem je nyní šestiletý tygří samec Dandys, který žije v brněnské zoo a do konce letošního dubna byl na půl roku do Jihlavy zapůjčen.

Jak se budou mladé tygří slečny jmenovat, zatím nechce Jan Pokorný prozradit. „Zajímavostí je, že Pokáč dělal několikrát předskokana zpěváku Tomáši Klusovi, který se před pěti roky stal kmotrem matky malých tygřat a tygřice Činty. Jméno Cinta nebo Činta, které jí vymyslel a dal, znamená v indonéštině láska,“ doplnil Martin Maláč.

Skoro po celý den, od 10 do 16 hodin, budou v jihlavské zoologické zahradě probíhat hry a soutěže s tygří tematikou pro děti i dospělé. Nebude chybět ani fotokoutek s možností vyfotit se v tygřím kostýmu. Od 16 hodin proběhne také koncert Pokáče, a to na louce u dravců nedaleko Australské farmy.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…