VEMEX: Příležitost pro milovníky cyklistiky

14.04.2013 13:58

V  městské části Praze-Satalicích vzniká zajímavý projekt „Jízdní kolo = ekologie a zdraví“, který je určen nejen pro místní obyvatele, ale i její návštěvníky.

VEMEX: Příležitost pro milovníky cyklistiky
Foto: Archiv
Popisek: Vemex - logo

Na projektu, který podporuje ekologické smýšlení obyvatel, propagování kol jako jízdního prostředku a snížení dopadu výfukových plynů na obyvatele městských aglomerací, se podílí spolu s městskou částí společnost Vemex s.r.o., která bezplatně dodá 25 jízdních kol, které budou k dispozici návštěvníkům Sportareálu Praha-Satalice, žákům základní školy i městským policistům a poskytne finanční příspěvek 12 500 eur na vybudování veloparku. V sousedství sportovního areálu už vzniká zajímavý cyklotrialový areál.

„Věřím, že příznivci cyklistiky tento projekt přivítají. Velice mne těší, že Satalice jsou ve společnosti čtyř evropských měst, ve kterých bude tento projekt také fungovat, včetně olympijské Soči,“ uvedl po podpisu smlouvy se společností Vemex s.r.o. starosta Satalic František Jenčík. „V Praze jako jedné z mála metropolí připadá na každého obyvatele hlavního města právě jeden automobil, proto tento cyklistický projekt oceňuji,“ konstatoval náměstek primátora pro dopravu Josef Nosek. „Je to inspirace pro další městské části. Moc se mi tato myšlenka líbí,“ řekla předsedkyně Svazu městských částí hlavního města Petra Venturová. „Jsem přesvědčený, že projekt bude úspěšný a budou z něho mít užitek děti a mládež z širokého okolí,“ uvedl marketinkový ředitel společnosti Vemex Hugo Kysilka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…