VLS: Družstvo Lesů ČR z Konopiště vyhrálo Lesnickou všestrannost 2015

28.06.2015 21:37

Václav Hlaváček, Miroslav Kadlec a Zdeněk Záhořík z lesního závodu Lesů České republiky Konopiště jsou pro letošní rok po všech stránkách nejlepšími lesníky. Alespoň podle výsledků soutěže Lesnická všestrannost 2015, kterou od středy 24. do čtvrtka 25. června pořádaly Vojenské lesy a statky ČR, s.p. (VLS) v areálu střelnice v Lučinách v Doupovských horách na Karlovarsku. Odborným partnerem akce, které se zúčastnilo deset tříčlenných družstev z různých lesnických organizací z Česka i Slovenska, byla lesnická a dřevařská fakulta České zemědělské univerzity.

VLS: Družstvo Lesů ČR z Konopiště vyhrálo Lesnickou všestrannost 2015
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Za vítězi z Konopiště se na druhém místě umístili soutěžící lesní správy Dolní Lomnice hostující karlovarské divize VLS, bronz připadl jedinému zahraničnímu účastníkovi soutěže – družstvu slovenského státního podniku Vojenské lesy a majetky SR. „Výsledky však byly velmi vyrovnané a rozhodovaly drobnosti,“ dodal Milan Suk, ředitel divize VLS Karlovy Vary, která soutěž organizačně zajišťovala.

Závodníky během dvoudenního klání čekaly teoretické i praktické disciplíny. Teorii byla věnována především středa, kdy se porovnávaly znalosti z oboru ochrany lesa, dendrologie, semenářství a školkařství, ale také pěstování lesa, myslivosti, lesnické zoologie, či rybářství. Praktické dovednosti závodníci měřit ve střelbě z brokových i kulových zbraní, ale i třeba v hodu sekerou na cíl, či v řezání „kaprem.“

Soutěž Lesnická všestrannost obnovily VLS po několikaleté pauze. Její poslední ročník se konal v roce 2007 v Ralsku. „Zájem o letošní ročník nás mile překvapil a motivuje nás k úvahám o pravidelném pořádání. Lesnická všestrannost je jedinou tuzemskou akcí tohoto typu, kde si svoje znalosti a dovednosti mohou změřit lidé z praxe,“ dodal výrobní náměstek ředitele VLS Ing. Libor Strakoš, který letošní ročník slavnostně zahajoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…