VLS: Rok 2020 s Vojenskými lesy

01.01.2020 9:01

Kalendárium velkých, malých i regionálních událostí VLS pro veřejnost v nadcházejícím roce.

VLS: Rok 2020 s Vojenskými lesy
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Předběžné kalendárium akcí VLS zahrnuje malé regionální i velké události v režii státního podniku, a také mítinky, na kterých se VLS účastní jako partner. V přehledu najdete akce podnikových lesních pedagogů, chovatelské přehlídky, dnes již masové události s lesnickou a mysliveckou tématikou, ale i mítinky zaměřené spíše na odbornou veřejnost. U některých událostí zatím nebylo stanoveno přesné datum, upřesníme jej následně v pozvánkách na našem webu a facebookovém profilu.

Leden/Únor

YPEF 2020 u VLS
Místní kola mezinárodní evropská vědomostní soutěž o lesích, lesnictví a přírodě pořádají lesní pedagogové VLS pro žáky ZŠ a studenty z okolí lokalit VLS. YPEF je v Česku stále populárnější a počet soutěžících týmů v posledních ročnících meziročně stoupá o stovky procent.

Březen

Knedlíková sobota
7. března, RZ Olšina
Tradiční gastronomická akce prezentující rekreační středisko VLS.

Duben

Den země – Stráž pod Ralskem
Datum bude upřesněno
Tradiční akce lesní pedagogiky VLS pro 200 žáků ZŠ Stráž p. R.

Den země Beroun
Datum bude upřesněno
Program lesní pedagogiky VLS na akci u příležitosti mezinárodního výročí věnovaného přírodě a udržitelnému způsobu života na planetě v režii města Beroun.

Velikonoční bílá sobota na Olšině
11. dubna
Oslava velikonočních svátků s pletením pomlázek a rybími hody.

Zalesňování s lesními pedagogy divize Lipník nad Bečvou
15., 21., 22., 28. a 30. dubna, Libavá
Série pěti osvětových programů pro žáky ZŠ a studenty středních škol s pedagogy o obnově lesa včetně jejich zapojení do zalesňovacích prací.

Den země – divize Plumlov
15. dubna
Tradiční akce pořádaná zájmovými sdruženími v Prostějově a v Lipce se zaměřením na odborné znalosti dětí se zkouškou jejich dovedností a propagační činností v oblasti ochrany přírody za participace lesních pedagogů VLS.

Chovatelská přehlídka divize Horní Planá a zvěřinové hody na Olšině
17. - 18. dubna
Tradiční chovatelská akce především pro mysliveckou veřejnost v areálu rekreačního zařízení VLS Olšina je přehlídkou trofejí a shozů uplynulé lovecké sezóny v honitbách ve správě divize VLS Horní Planá. Součástí je doprovodný myslivecký program i naučný program především pro děti.

Květen

Vltava Run
8. - 9. května, okolo toku Vltavy
Tradiční štafetový závod od pramene Vltavy do Prahy, na jehož trase je jedním z předávacích míst tak areál VLS na Olšině.

Rybářské závody divize Horní Planá
9. května, rybník Malá Olšina
Oblíbená regionální událost na rybníku u rekreačního zařízení VLS Olšina pro rybáře.

Týden lesů u VLS
11. – 17. května, lesnické divize VLS
Světový týden věnovaný lesům a lesnictví pořádají VLS stejně jako jiné lesnické organizace po celém světě osvětové akce pro veřejnost a především pro školní kolektivy. Lesní pedagogové VLS v tomto období zrealizují desítky akcí.

Pohádkový les Rychtářov
23. května
Hojně navštěvovaná místní akce v regionu divize VLS Plumlov.

Natura Viva
26. – 31. května, Výstaviště Lysá nad L.
Prezentace VLS na 24. mezinárodní výstavě myslivosti, rybářství, včelařství a všeho, co souvisí s pobytem v přírodě.

Přehlídka trofejí VLS Plumlov
Datum bude upřesněno, Penzion Gril Tour Protivanov
Chovatelská výstava z aktuální lovecké sezóny z honiteb Březina a Bílý vlk ve správě plumlovské divize VLS.

Dětský den na Olšině 2020
28. 5. 2020, RZ Olšina
Jedna z nejnavštěvovanějších akcí pro děti na Českokrumlovsku již přesáhla hranice regionu a sjíždějí se na ni školní kolektivy z širšího okolí Jihočeského kraje. Akci pořádá VLS ve spolupráci s Armádou ČR.

Chovatelská přehlídka divize Hořovice
Datum bude upřesněno
Přehlídka trofejí a shozů z aktuální lovecké sezóny z honiteb ve správě brdské divize VLS pořádaná na Rybářské baště u Padrťských rybníků.

Dětský den s Armádou ČR v Českých Budějovicích
Datum bude upřesněno
Prezentace Armády ČR s ukázkami vojenské techniky, soutěžemi a hrami pro děti, jíž se v rámci resortu obrany účastní také lesní pedagogové VLS.

Červen

Rybářské závody divize Lipník nad Bečvou
Datum bude upřesněno
Tradiční mládežnické klání ve sportovním rybolovu pro mladé rybáře v režii divize Lipník n. B. a místní organizace Českého rybářského svazu Hranice.

Člověk, les a zvěř 2020
Datum bude upřesněno
Přehlídka trofejí a shozů z aktuální lovecké sezóny z vyhlášené západočeské honitby VLS Hradiště, pořádaná na střelnici Lučiny s bohatým doprovodným programem, lesní pedagogikou, trubačskou soutěží Parforsní kňour a prezentací techniky Armády ČR.

Dětské rybářské závody na Olšině
6. června, rybník Malá Olšina
Rybářské závody určené pro děti, konané na rybníku Malá Olšina u rekreačního zařízení VLS.

Dětský den s VLS Plumlov
Datum bude upřesněno, Plumlov
Prezentace lesnické odborné činnosti s odbornou exkurzí. Prezentace Armády ČR, Police ČR a hasičů. Soutěže pro děti s pohybovými i znalostními aktivitami. Ukázka lesnické, vojenské, policejní i hasičské techniky.

Armáda, lesnictví a myslivost na Libavé
13. června, areál Heřmánky
Prezentace Armády ČR a její techniky ve spojení s myslivostí, závody chladnokrevných koní a výstavou loveckých psů je nejnavštěvovanějším dnem otevřených dveří v újezdu Libavá pro veřejnost. Součástí akce je také chovatelská přehlídka trofejí z místních honiteb VLS, které jsou domovem nejkvalitnější populace jelena evropského v ČR.

Lesnický den v Ralsku 2020 & Pohár VLS - Mistrovství ČR v práci s motorovou pilou
19. – 20. 6. 2020, Sklená huť v Ralsku
43. ročník tradiční akce VLS pořádané v areálu Skelná huť u Mimoně je největší lesnickou oborovou prezentací pro veřejnost. Součástí je národní šampionát dřevorubců a chovatelská výstava trofejí a shozů divize Mimoň.

Běhej lesy Slavkovský les
27. června, Kladská, Mariánské lázně
Mítink ze seriálu Běhej lesy u Doupova, jehož jsou VLS partnerem.

Červenec

Běhej lesy Brdy
18. července, Skořice
Mítink ze seriálu Běhej lesy je největší sportovně-společenskou akcí v bývalé vojenské lokalitě ve středních Brdech, kterou spravuje náš státní podnik.

Srpen

Karlův krok 2020
Datum bude upřesněno, Boží Dar
Nordic-walkingový pochod Krušnými horami, jehož tradičním partnerem jsou VLS.

Circle 2020 – běžecký závod
14. – 16. srpna, Chrástná - Ralsko
Unikátní štafetový non-stop závod od pátku do neděle v kulisách přírody ve správě divize VLS Mimoň v Ralsku, který běží ve dne, v noci osmičlenné týmy.

Země živitelka 2020
27. srpna - 1.září, Výstaviště České Budějovice
Podniková prezentace na 47. ročníku největší přehlídky zemědělského sektoru akcí v zemědělském sektoru.

Září

Běhej lesy Boletice – noční závod
12. září, RZ Olšina
Finále populárního runnerského seriálu pro širokou veřejnost Běhej lesy bude již potřetí v roce 2020 hostit rekreační středisko VLS Olšina. Po letošní úspěšné premiéře je opět závěrečný mítink koncipován jako noční běh šumavskými lesy ve správě našeho podniku.

Školkařský den VLS
17. září, Středisko Lhota u Staré Boleslavi
Odborná lesnická akce - prezentace letošní produkce prostokořenného a krytokořenného sadebního materiálu lesních dřevin podnikových školkařů.

Den s vojáky na Žďáru
8. září, střelnice Žďár ve VÚ Hradiště
Prezentace Armády ČR, pohybová i znalostní aktivity pro děti s partnerskou účastí lesních pedagogů VLS na největší evropské součinnostní cvičné střelnici.

Chovatelský den VLS
18. září, farma Malý Hlavákov
Prezentace produkce divize zemědělské výroby pro širokou veřejnost spojená s prodejem hovězího masa z BIO produkce VLS, regionálních potravin, prezentací chovu VLS, zemědělské techniky, ochutnávkami a zábavným programem pro děti.

Svatováclavské vytrubování
28. září, lesní kaple u Kyselky
Každoroční lokální podzimní myslivecká akce divize VLS Karlovy Vary u lesní kaple nad malebným údolím Ohře s tradičními mysliveckými ceremoniály, která je prezentací mysliveckých trubačů VLS Doupovští slivoni.

Říjen

Oslavy lesa na Floře Olomouc
Datum bude upřesněno, Výstaviště Flora Olomouc
Tradiční společná akce lesních pedagogů pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje. Zábavné poučení o lese a přírodě v Rudolfově aleji je určena školním kolektivům ale i veřejnosti.

Kolo pro život Ralsko
3. října, letiště Hradčany
Runneři končí sezónu u VLS na Šumavě, bikeři zase v Ralsku. Finále nejpopulárnějšího masového MTB závodu v Česku se pojede opět v lokalitách divize VLS Mimoň.

Výlov rybníku Olšina
31. října až 1. listopadu, rybník Olšina
Největší rybářská událost na Šumavě v režii rybářů VLS z Chvalšin a celé divize Horní Planá s bohatým doprovodným programem a losováním výherců vánočního kapra. Akce láká v posledních letech lidi z blízkého i širokého okolí.

Výlov rybníku Hrubá louka
Datum bude upřesněno, Myslejovice
Tradiční podzimní výlov spojený s prodejem ryb na divizi VLS Plumlov.

Hubertské slavnosti v Plumlově
Datum bude upřesněno, Plumlov
Prezentace trubačů VLS, přehlídka loveckých psů, ukázky vábení jelenů i dravých ptáků, ale i program pro děti – to vše je na programu slavností Sv. Huberta v Plumlově, která probíhá samozřejmě za významné participace místní lesnické divize VLS.

Listopad

Hubertská mše ve Valči
Datum bude upřesněno, Valeč
Hubertská mše s ukázkou mysliveckých tradicí a myslivecké hudby v podání trubačů VLS z karlovarské divize, která je spolupořadatelem akce.

Výlov Hořejšího Padrťského rybníka
Datum bude upřesněno, Padrťská pánev v CHKO Brdy
Výlov v srdci bývalého vojenského újezdu na větším z dvojice slavných rybníků zasazených v přírodě na náhorní pánvi Brdské vrchoviny. Dvoudenní výlov v režii „fishparty“ hořovické divize VLS je díky kulisám brdské přírody jednou z nejatraktivnějších rybářských událostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…