VZP: Mezinárodní nekuřácký den

17.11.2012 9:29

Připomíná se z podnětu Mezinárodní unie boje proti rakovině, probíhá vždy každý třetí čtvrtek v listopadu a v ČR se koná od roku 1992. V rámci preventivního programu VZP Zdravý život získává klient 500 bodů, pokud se léčí ze své závislosti na tabáku a předloží doklad z centra pro odvykání kouření o absolvování léčby.

VZP: Mezinárodní nekuřácký den
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

V programu Zdravý život může klient nasbírat body za své aktivity spojené s prevencí a zdravým způsobem života a ty pak "proměnit" za peníze na své pohybové aktivity či nepovinné očkování. Minimální výše příspěvku činí 250 Kč a je ekvivalentem 500 bodů.

Mezinárodní nekuřácký den na Náměstí Republiky

K mezinárodnímu nekuřáckému dni pořádá Česká koalice proti tabáku akci na pražském Náměstí Republiky. Ve čtvrtek 15. 10. 2012 od 9.00 do 19.00 mohou nejen kuřáci navštívit informační stánek a mohou se zdarma poradit s odborníky o odvykání kouření. Zaroveň si kuřáci mohou nechat zdarma nechat změřit hladinu oxidu uhelnatého ve výdechu, která ukazuje, jak moc je cévní oběh kuřáka zatížen. Zároveň si mohou na stánku kuřáci zřídit registraci do internetové aplikace iCoach, která pomáhá kuřákům projít procesem odvykání.

Stánek bude umístěn u východu z metra ve směru k ulici „V Celnici"

Česká koalice proti tabáku, o. s. je nevládní nezisková organizace založená v roce 2002. Hlavním cílem organizace je zvyšovat informovanost obyvatel České republiky o rizicích spojených s kouřením a o možnostech odvykání. V rámci organizace funguje i národní linka pro odvykání kouření, která poskytuje kuřákům odbornou pomoc v problematice odvykání. Organizace se aktivně podílí na prevenci kouření, a to zejména v Praze. Sdružení připravuje pro děti preventivní školní programy, webové stránky a další akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.