VZP už digitalizuje dokumenty z celé Moravy

17.08.2013 13:56

VZP v minulých dnech úspěšně ukončila první etapu pilotní fáze projektu digitalizace dokumentů, který odstartoval na začátku června nejprve pro Regionální pobočku Brno.

VZP už digitalizuje dokumenty z celé Moravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Od té doby bylo zpracováno již více než 124 tisíc dokumentů. Postupně byla do pilotní fáze zařazena i Regionální pobočka Ostrava. Se zapojením všech šesti regionálních poboček v celé České republice se počítá předběžně v prvním čtvrtletí roku 2014.

Regionální pobočky Brno a Ostrava obhospodařují všechny čtyři moravské kraje a Vysočinu. Jejich zapojení do pilotního projektu umožní v příštích měsících VZP otestovat systém digitalizace v plné zátěži – tedy v běžném neprázdninovém režimu.

Data a informace jsou pro VZP nepostradatelné a přijímá je jak v elektronické, tak v textové podobě. Tento stav bude trvat ještě řadu let – smluvní partneři pojišťovny ani plátci pojistného nemají zákonnou povinnost elektronické komunikace. Jen v červnu a v červenci bylo v rámci pilotního projektu digitalizace zpracováno 124 930 dokumentů.

Z dosavadních zkušeností vyplývá, že automatické vytěžování dokumentů (převážně strukturované formuláře) na digitalizační lince je nejen rychlejší, než jejich ruční „typování“, ale mnohonásobně se také snížila chybovost dat, která se dostávají do informačního systému VZP. V příštích měsících budou nadále dolaďovány veškeré detaily projektu a ověřována také návaznost všech systémů, které VZP při své činnosti využívá.

Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…