Včelaři v Rosicích získají novou výukovou včelnici

11.12.2015 11:28

Ještě více zvýšit osvětu nových včelařů chce Český svaz včelařů v Rosicích u Brna. Jihomoravský kraj tomu napomůže. Rada schválila ve čtvrtek 10. prosince pro okresní organizaci včelařů Brno - město dotaci ve výši 134 tisíc korun na výstavbu Výukové včelnice.

Včelaři v Rosicích získají novou výukovou včelnici
Foto: Archiv
Popisek: Včely

„V Rosicích včelaři mají k dispozici včelařské středisko, ale chybí jim základní vybavení pro získávání praxe nových včelařů. Proto chtějí zřídit vzorovou včelnici vybavenou asi 10 moderními nástavkovými úly různých typů, osadit je novými včelstvy a zabezpečit vytáčení medu a dovybavit školící prostor,“ uvedl k dotaci hejtman Michal Hašek.

Jihomoravský kraj podporuje včelaře dlouhodobě. Od roku 2010 mají včelaři možnost získat dotaci díky programu Podpora včelařství. Letos kraj rozdělil na podporu včelařů přes 3,5 milionu korun, v minulých letech pak přes dva miliony. Kraj také ve spolupráci Augustinem Uváčikem, mentorem krajské včelnice, připravuje na jaro příštího roku kurz pro začínající včelaře.

Navíc jedna včelnice vyrostla i přímo na střeše krajského úřadu. Zatím má tři úly, do budoucna bych jich ale mohlo být až deset. „Už příští rok budeme mít k dispozici až 100 kilogramů medu, který využijeme k propagaci Jihomoravského kraje. Kraj podporuje včelaře. Nejde totiž jen o zlepšení životního prostředí, ale i o práci s mládeží,“ podotkl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…