Ve Skiareálu Lipno se sype sníh. Žhavou novinkou jsou sněžné brusle

14.01.2016 9:30

Skvělé podmínky panují v těchto dnech ve Skiareálu Lipno. Lyžaři vyráží na více než čtyři kilometry sjezdovek a vedení areálu otevře v následujících dnech další.

Ve Skiareálu Lipno se sype sníh. Žhavou novinkou jsou sněžné brusle
Foto: Skiareál Lipno
Popisek: Skiareál Lipno

Připadává přírodní sníh, když na tratích je už pokrývka přes šedesát centimetrů. Víkend bude patřit výjimečným adrenalinovým zážitkům, ale už v pátek začne také T- Mobile zimní kemp České olympijské nadace: účastníci Olympijského běhu plní přání dětem.

„Díky sněhovým přívalům se v současné době navyšuje sněhová pokrývka. Nyní je na tratích čtyřicet centimetrů technického a pětadvacet přírodního sněhu. Už v dalších dnech bychom chtěli otevřít i sjezdové tratě Pánskou a Promenádní,“ hlásil ve čtvrtek dopoledne ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek.

Zdůraznil, že lyžaři využívají denního i večerního lyžování a největší zájem očekává na konci týdne. „Víkend bude patřit těm, co zkoušejí rádi něco nového. V sobotu si každý může vyzkoušet nejen nové lyže italské značky Blossom, ale hlavně sněžné brusle - Sled Dogs snowskates. Ty dokáže na sněhu ovládat každý, kdo umí bruslit na ledě či na silnici,“ upozornil na žhavou novinku Dušek. Vysvětlil, že Sled Dogs jsou prvními patentovanými snowskates na světě. Skládají se z pohodlné lehké boty s integrovanou skluznicí/lyží s ocelovými hranami pro co nejvyšší ovladatelnost a kombinují svobodu a výzvy slalomu a snowboardingu. Pro začátečníky je kompletně otevřená lyžařská škola a všichni mohou relaxovat v místním aquaworldu.

Od pátku do neděle bude ve Skiareálu Lipno také přes třicet dětí i jejich rodiče, kteří se zúčastní T-Mobile zimního kempu České olympijské nadace (ČON). Těšit se mohou na aktivity od nočních bojovek, které bude absolvovat i dospělá část účastníků, přes dobrodružné výpravy po okolí, týmové hry a soutěže, animační programy na lyžích i bez nich, po seznámení s jedinečnostmi práce horské služby a lyžařský výcvik vedený opravdovými instruktory.

„Podpořené rodiny většinou nemají finanční prostředky na různá soustředění, tábory anebo lyžařské výcviky. Proto vznikl nápad T-Mobile zimního kempu pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, jako malá kompenzace,“ konstatovala manažerka České olympijské nadace Martina Voříšková s tím, že kemp se hradí z dobrovolného startovného z loňského T-Mobile Olympijského běhu.

Děti budou moci během víkendu využít zkušeností a znalostí Filipa Trejbala, dlouholetého reprezentanta ČR v alpských disciplínách, juniorského mistra světa a účastníka tří zimních olympijských her. Filip v rámci Skicamps pořádá své vlastní kempy většinou na rakouských ledovcích, tentokrát se bude ale plně věnovat nadačním dětem na Lipně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…