Ve Vrběticích se vystřídala již třetina armády

25.12.2015 14:55 | Zprávy

Ve středu 23. prosince odjel z areálu ve Vrběticích poslední kamion s municí. Stalo se tak za přítomnosti předsedy vlády Bohuslava Sobotky, který při této příležitosti poděkoval za dobře odvedenou práci všem policistům, hasičům a vojákům i příslušníkům ostatních složek Integrovaného záchranného systému, kteří se na dosavadním zásahu podíleli.

Ve Vrběticích se vystřídala již třetina armády
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zapáskovaná oblast ve Vrběticích

Premiér dále zdůraznil, že ač se dnešním dnem uzavírá jedna kapitola, zůstává ve Vrběticích i nadále řada úkolů a vláda se proto bude situací nadále zabývat.

„Za více než rok se ve Vrběticích vystřídalo na 6350 vojáků. To je prakticky třetina armády,“ zdůraznil při této příležitosti náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Josef Bečvář a doplnil: „Vojáci ve Vrběticích nejen zajišťují ochranu celého areálu, ale významnou měrou se podíleli i na vyskladňování munice a jejím odvozu, pyrotechnické asanaci, ženijních pracích i na výstavbě a provozu logistického zázemí pro potřeby zasahujících sil.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.