Vedoucí polských zařízení pro zajištění cizinců přijeli načerpat inspiraci k SUZ MV

25.11.2018 12:10

Správa uprchlických zařízení MV měla možnost přivítat další ze zahraničních návštěv. Tentokrát se jednalo o delegaci z Polské pohraniční stráže, a to vedoucí polských zařízení pro zajištění cizinců. Polští kolegové přijeli na reciproční pracovní návštěvu našich center, výměnu zkušeností a porovnání systému práce s klienty v Polsku a u nás.

Vedoucí polských zařízení pro zajištění cizinců přijeli načerpat inspiraci k SUZ MV
Foto: SUZ MV
Popisek: Ředitel Správy uprchlických zařízení MV Pavel Bacík

Během čtyřdenní návštěvy byla polským kolegům představena tři z našich zařízení. Exkurze začala představením ZZC Balková, které nejvíce zaujalo zde užívanými piktogramy. Následovalo ZZC Bělá-Jezová, kde polští návštěvníci ocenili především práci pedagogů volného času se zajištěnými cizinci a celkově prostředí a fungování tohoto speciálního typu ZZC určenému samotným ženám, rodinám s dětmi a dalším ohroženým skupinám osob. V rámci návštěvy Bělé-Jezové proběhl i výlet do „škodováckého muzea“ v Mladé Boleslavi, který se setkal s velkým úspěchem.

Poslední den, čtvrtek, návštěvníci strávili v přijímacím a pobytovém středisku Zastávka u Brna. Zde je přivítal vedoucí zařízení Josef Sekerka, který fungování přijímacího a pobytového střediska prezentoval.

Na závěr pobytu polské delegace uspořádal ředitel SUZ MV Pavel Bacík slavnostní večeři v Praze na Spiritce. Vedoucí polské delegace Aleksander Ulanski ze zahraničního odboru Polské pohraniční stráže v diskusi zmínil zájem polské strany o spolupráci v oblasti zaměstnanosti cizinců a pozval ředitele SUZ MV v příštím roce na návštěvu polských detenčních zařízení.

Polští kolegové odjížděli se zážitky a poznatky, které jim, podle jejich vlastních slov, budou inspirací pro další práci v jejich zařízeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…