Velkoobchod plně v rukách českých lékárníků

04.01.2017 11:42

Společnost Česká lékárnická, a.s., si dovoluje informovat, že se po důkladné analýze rozhodla odkoupit od minoritního německého akcionáře společnosti PHOENIX International Beteiligungs GmbH akcie společnosti PHARMOS, a.s. v objemu 28% základního kapitálu. K podpisu veškeré smluvní dokumentace, na základě které se realizovalo odkoupení cenných papírů, došlo 20. 12. 2016.

Velkoobchod plně v rukách českých lékárníků
Foto: Společnost Česká lékárnická
Popisek: Společnost PHARMOS

Pro stabilizaci postavení na velkoobchodním trhu s léčivy a zdravotnickým materiálem v České republice, pro úspěšnou budoucnost a rozvoj společnosti PHARMOS, a.s., je tento krok naprosto nezbytný. Německý akcionář, který je zároveň vlastníkem přímého konkurenta společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s., svou nezanedbatelnou roli v rozvoji společnosti PHARMOS, a.s. již sehrál a jeho další působení ve společnosti se již stává brzdou jejího vývoje.

Tímto krokem se Česká lékárnická, a.s., společnost vlastněná především českými lékárníky, stává   99,92% akcionářem společnosti PHARMOS, a.s. Můžeme tedy s hrdostí říci, že jsme nyní jediným výhradně českým distributorem léků v ČR z tzv. „velké čtyřky“ (Alliance Healthcare s.r.o., PHARMOS, a.s., PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. a ViaPharma s.r.o.). Tato skutečnost nám i do budoucna umožní co nejvíce hájit pozice nezávislých lékárníků v České republice a zachovat v neustále se zvyšujícím prostředí protekcionismu a odklonu od volného a hlavně férového trhu s léčivy v České republice prostor pro jejich existenci. 

Tato transakce byla realizována v součinnosti s financujícími bankami a náklady na zakoupení akcií jsou částečně kryty z vlastních zdrojů České lékárnické, a.s.

Za společnost Česká lékárnická, a.s.

PharmDr. Jiří Korta
předseda představenstva

PharmDr. Petr Nalevajka
člen představenstva

                  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…