Vemex vrací do českého hokeje energii a dává příležitost talentům

01.09.2012 9:31

Poprvé junioři v nejkvalitnější hokejové soutěži v Evropě - MHL.

Vemex vrací do českého hokeje energii a dává příležitost talentům
Foto: Archiv
Popisek: Vemex - logo

HC Energie Karlovy Vary ve spolupráci se společností VEMEX s.r.o. (členem skupiny GAZPROM) zajistili premiérový a jedinečný (nikdy před tím žádné juniorské družstvo nevstoupilo) vstup juniorského českého týmu do nejkvalitnější hokejové juniorské soutěže v Evropě, mezinárodní  MHL (Mládežnická hokejová liga). Jedná se o ojedinělý projekt v historii českého hokeje, který se dá ve své věkové kategorii přirovnat ke vstupu Lvu Praha do KHL (Kontinentální hokejové ligy). Poprvé budou čeští juniorští talenti bojovat a sbírat zkušenosti proti týmům států např. Rusko (nejsilnější MHK Spartak – Moskva, Stříbrní Lvy – Sankt Peterburg), Maďarsko (Patriot – Budapešť), Lotyšsko (HK Riga – Riga), Bělorusko

(Dynamo - Šinnik – Bobrujsk) a mnoho dalších.

Společně to oznámili na tiskové konferenci ve středu Vasily Dinkov, jednatel a výkonný ředitel společnosti VEMEX, člen skupiny GAZPROM a vicepresident HC Energie Karlovy Vary pro MHL, Miroslav Vaněk, generální manažer HC Energie Karlovy Vary, Alexej Naumov, manažer juniorského týmu HC Energie Karlovy Vary pro MHL, Karel Mlejnek,  trenér juniorského týmu HC Energie Karlovy Vary pro MHL, Jaromír Kverka ml., hráč a kapitán juniorského týmu HC Energie Karlovy Vary pro MHL a Hugo Kysilka,  marketingový ředitel skupiny VEMEX, člen skupiny GAZPROM

Informace k juniorskému tým HC Energie K. Vary pro MHL:

V minulých sezonách patřil výběr juniorů HC Energie k předním týmům NOEN juniorské extraligy (nejvyšší česká mládežnická soutěž v kategorii do 20 let). Pravidelně se probojovával do závěrečných bojů play-off a bojoval i o mety nejvyšší. Za posledních pět sezon dokázali Karlovarští získat všechny medaile, v roce 2007 bronzové, o rok později vybojovali mistrovský titul a v roce 2011 vybojovali stříbrné medaile. V srpnu téhož roku junioři Energie reprezentovali český hokej při prvním ročníku Světového poháru juniorských týmů v ruském Omsku, kde podlehli ve finále vítězi MHL týmu Rudá Armáda, tedy juniorskému tým slavného CSKA Moskva. Juniorský tým HC Energie pravidelně posílá své zástupce do mládežnických reprezentací ČR a vychovává talenty.

Karel Mlejnek, trenér:

Narodil se 30. 1. 1977 v Karlových Varech, kde také v 1. třídě začal s hokejem. V karlovarském klubu prošel všemi žákovskými kategoriemi až po první dorosteneckou kategorii, kde jej trénoval Radim Rulík (bývalý trenér HC Lev Poprad, trénoval i karlovarský A-tým). Poté 3 sezony strávil v Sokolově, kde se v té době hrála nejvyšší dorostenecká a juniorská soutěž. Hráčskou kariéru pak i vinou zdravotních potíží ukončil a rozhodl se věnovat studiím.

Trenérská kariéra Karla Mlejnka začala v roce 1997, kdy jej oslovil Martin Pešout (současný asistent trenéra karlovarského A-týmu ) a nabídl mu možnost trénovat přípravku. S výjimkou šestých a sedmých tříd trénoval všechny žákovské kategorie, od sezony 2004/05 trénoval dorost, od sezony 2009/10 pak juniory. S těmi dosáhl svého zatím největšího trenérského úspěchu, 2. místa v extralize juniorů v ročníku 2010/11.

Na reprezentační úrovni Karel Mlejnek absolvoval stáže u mužstev U18 a U20, aktuálně působí v roli asistenta trenéra u výběru U19. I díky těmto zpestřením jej práce s mládeží stále baví, v budoucnu by přesto rád vyzkoušel trénovat i mužstvo dospělých. Kromě hokeje jej naplňuje i rodina – manželka Pavla, dcera a syn.

Jaromír Kverka ml. (24. 1. 1992), hráč

Je pokračovatelem známého hokejového jména, které je karlovarským fanouškům velmi známé. Jeho otec přišel do Karlových Varů v roce 1998 jako jedna z výrazných posil extraligového A-mužstva. Jaromír Kverka st. tehdy přestoupil z pražské Sparty, což byl v hokejových kruzích nečekaný přestup. V lázeňském městě se rodině natolik zalíbilo, že zde nakonec zakotvila a do Prahy se již nevrátila. Jak už to v životě bývá, synové následují své otce, a tak Kverka senior s hokejovou výukou svého syna začal v karlovarské přípravce. Jaromír mladší tím pádem prošel celou mládežnickou strukturou HC Energie až do týmu juniorů, ve kterém bude v nadcházející premiérové sezoně v MHL zastávat funkci kapitána a zároveň bude patřit k hlavním oporám juniorského týmu HC Energie Karlovy Vary. Otec Jaromír Kverka během své kariéry patřil k nejvýraznějším postavám české extraligy. Vyhlášený kanonýr, celkem v extralize nasázel 125 branek, se do kádru pražské Sparty prosadil už v juniorském věku. V závěru hráčské kariéry si zahrál v Kalových Varech, Znojmě, Německu, Velké Británii a Švédsku. Poté naskočil jako skaut. Trenérskou kariéru začal po boku Karla Mlejnka právě ve Varech.

Skupina VEMEX, člen skupiny GAZPROM:

Skupina VEMEX se rozhodla pomáhat českému hokeji, který nyní trochu trpí, zejména onen mládežnický. Pomáhá vychovávat talenty, na které následně Česká Republika bude pyšná.

Kdo je VEMEX?

VEMEX, s.r.o. zásobuje velké a střední odběratele zemním plynem. Dodáváme zemní plyn do chemického a energetického průmyslu, stavebnictví, potravinářství, hutí, skláren, ale také do státního sektoru, škol nebo nemocnic.

VEMEX Energie a.s. zajišťuje dodávky plynu a elektřiny pro domácnosti i podnikatele.

Působí na českém trhu již od roku 2009. Od konce roku 2011 je majoritním akcionářem společnost VEMEX s.r.o., která je součástí skupiny GAZPROM.

Prodej energií na slovenském trhu zabezpečuje dceřiná společnost VEMEX ENERGO s.r.o. sídlící v Bratislavě.

Skupina VEMEX disponuje desítkami tisíc klientů v ČR i SR, kterým dodává jak plyn, tak energii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…