Veolia koupila od CE Industries podíl ve společnosti Advance Energo

26.02.2024 11:12 | Tisková zpráva

Průmyslová skupina CE Industries se na základě posouzení svých strategických cílů a možností další expanze rozhodla prodat svůj podíl ve společnosti Advance Energo. Společnost se specializuje na EPC projekty a realizaci energetických úspor pro firmy i veřejnou správu. Advance Energo od CE Industries kupuje společnost Veolia Česká republika a bude spadat pod skupinu Veolia Energie, která se kromě dodávek tepla a dalších energetických komodit zaměřuje také na EPC projekty.

Veolia koupila od CE Industries podíl ve společnosti Advance Energo
Foto: CE Industries
Popisek: CE Industries - logo

„Za poslední tři roky se společnosti Advance Energo podařilo sestavit tým profesionálů se zkušenostmi s realizací EPC projektů a získala reference na zajímavých projektech v oblasti energetických úspor z řad průmyslových podniků a veřejné správy. Například realizovaný EPC projekt v Nemocnici Kutná Hora tomuto zařízení garantuje minimálně čtyřicetiprocentní snížení spotřeby energií,“ uvádí Adam Šotek, předseda představenstva CE Industries.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49986 lidí

Společnost Advance Energo, jež byla původně založena jako start-up, má za sebou už desítky úspěšných projektů energetických úspor na různých místech v České republice. Mezi ty největší patří kromě EPC projektu v Nemocnici Kutná Hora například ekologizace tepelného hospodářství včetně stavby kogenerační jednotky v průmyslovém areálu Sigma v Hranicích na Moravě. Připojení společnosti Advance Energo k silné nadnárodní energetické skupině jí umožní další rozvoj a expanzi v dynamicky rostoucím segmentu.

„Získáním společnosti Advance Energo posílíme svou pozici v oblasti poskytování energetických služeb na výrazně rostoucím trhu. Firma se bude dál zaměřovat na obchodní a realizační činnost v oblasti energetických služeb, energetických staveb a zejména projektů EPC, ale rovněž v oblasti nové energetiky založené na obnovitelných zdrojích a nejmodernějších technologiích. V řadě případů nejde jen o úspory, ale také o dekarbonizaci a snižování dopadů na životního prostředí,“ doplnil Jakub Tobola, obchodní ředitel skupiny Veolia.

Energetika nadále zůstává jedním ze strategických pilířů podnikání CE Industries i s ohledem na plánovanou výstavbu nových jaderných zdrojů v České republice. V této oblasti skupina primárně rozvíjí své společnosti Chemcomex a MiCo.

CE Industries je průmyslový holding podnikající na evropských trzích v železniční dopravě, recyklaci surovin, energetice a v oblasti FMCG – Potraviny a drogerie. CE Industries dosáhlo v roce 2022 tržeb 10 miliard Kč a zaměstnává ve svých podnicích Česku, na Slovensku, v Chorvatsku a Srbsku přes 2500 lidí.

Veolia Energie patří mezi největší energetické skupiny a je největším distributorem tepla v ČR. Prostřednictvím jedné z nejrozsáhlejších sítí dálkového tepla ve střední Evropě (793 km) dodává teplo a teplou vodu do 580 tisíc domácností. Energiemi zásobuje také více než 300 průmyslových podniků a 1800 zařízení v terciálním sektoru, například nemocnice, školy atd. ve více než 30 městech a obcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…