Veolia koupila od CE Industries podíl ve společnosti Advance Energo

26.02.2024 11:12 | Tisková zpráva

Průmyslová skupina CE Industries se na základě posouzení svých strategických cílů a možností další expanze rozhodla prodat svůj podíl ve společnosti Advance Energo. Společnost se specializuje na EPC projekty a realizaci energetických úspor pro firmy i veřejnou správu. Advance Energo od CE Industries kupuje společnost Veolia Česká republika a bude spadat pod skupinu Veolia Energie, která se kromě dodávek tepla a dalších energetických komodit zaměřuje také na EPC projekty.

Veolia koupila od CE Industries podíl ve společnosti Advance Energo
Foto: CE Industries
Popisek: CE Industries - logo

„Za poslední tři roky se společnosti Advance Energo podařilo sestavit tým profesionálů se zkušenostmi s realizací EPC projektů a získala reference na zajímavých projektech v oblasti energetických úspor z řad průmyslových podniků a veřejné správy. Například realizovaný EPC projekt v Nemocnici Kutná Hora tomuto zařízení garantuje minimálně čtyřicetiprocentní snížení spotřeby energií,“ uvádí Adam Šotek, předseda představenstva CE Industries.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50404 lidí

Společnost Advance Energo, jež byla původně založena jako start-up, má za sebou už desítky úspěšných projektů energetických úspor na různých místech v České republice. Mezi ty největší patří kromě EPC projektu v Nemocnici Kutná Hora například ekologizace tepelného hospodářství včetně stavby kogenerační jednotky v průmyslovém areálu Sigma v Hranicích na Moravě. Připojení společnosti Advance Energo k silné nadnárodní energetické skupině jí umožní další rozvoj a expanzi v dynamicky rostoucím segmentu.

„Získáním společnosti Advance Energo posílíme svou pozici v oblasti poskytování energetických služeb na výrazně rostoucím trhu. Firma se bude dál zaměřovat na obchodní a realizační činnost v oblasti energetických služeb, energetických staveb a zejména projektů EPC, ale rovněž v oblasti nové energetiky založené na obnovitelných zdrojích a nejmodernějších technologiích. V řadě případů nejde jen o úspory, ale také o dekarbonizaci a snižování dopadů na životního prostředí,“ doplnil Jakub Tobola, obchodní ředitel skupiny Veolia.

Energetika nadále zůstává jedním ze strategických pilířů podnikání CE Industries i s ohledem na plánovanou výstavbu nových jaderných zdrojů v České republice. V této oblasti skupina primárně rozvíjí své společnosti Chemcomex a MiCo.

CE Industries je průmyslový holding podnikající na evropských trzích v železniční dopravě, recyklaci surovin, energetice a v oblasti FMCG – Potraviny a drogerie. CE Industries dosáhlo v roce 2022 tržeb 10 miliard Kč a zaměstnává ve svých podnicích Česku, na Slovensku, v Chorvatsku a Srbsku přes 2500 lidí.

Veolia Energie patří mezi největší energetické skupiny a je největším distributorem tepla v ČR. Prostřednictvím jedné z nejrozsáhlejších sítí dálkového tepla ve střední Evropě (793 km) dodává teplo a teplou vodu do 580 tisíc domácností. Energiemi zásobuje také více než 300 průmyslových podniků a 1800 zařízení v terciálním sektoru, například nemocnice, školy atd. ve více než 30 městech a obcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…