Veřejný ochránce práv: Téma nového podcastu je jak se připravit na důchod

06.12.2020 13:26

Zatímco úvodní díl podcastu Na kávu s ombudsmanem se věnoval obecně činnosti a působnosti ombudsmana, v následujících čtyřech dílech se zaměříme na téma důchodů a postupně v nich vysvětlíme vše, co by lidé měli v souvislosti s důchody vědět.

Veřejný ochránce práv: Téma nového podcastu je jak se připravit na důchod
Foto: ochrance.cz
Popisek: Veřejný ochránce práv - logo

Nový díl se zaměřuje na to, jak se na důchod připravit, na co si dát pozor, co si pohlídat ještě před dosažením důchodového věku. Dozvíte se, jak si ověřit, kolik doby pojištění nám eviduje Česká správa sociálního zabezpečení, co dělat, když zjistíme, že v evidenci chybí třeba doba některého zaměstnání, doba vojenské služby apod. Vysvětlíme, jak se dá prokázat doba zaměstnání třeba i v případech, kdy už daný zaměstnavatel neexistuje a dokumentace firmy byla zničena aj.

Další díly podcastu budeme zveřejňovat vždy v pátek ve 12 h a budeme se v nich věnovat náhradním dobám pojištění, započítáváním výdělků, rozdílu mezi zaměstnáním a samostatnou výdělečnou činností, péči o dítě nebo osobu závislou na péči ve vztahu k důchodu a dalším tématům.

Pokud vám některý díl unikne, všechny je najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…