Veterinární inspektoři nařídili na jihu Čech likvidaci 185 kg potravin

25.08.2018 14:07

Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj při své nedávné kontrole v Plané u Českých Budějovic zastavili vozidlo, přepravující potraviny živočišného původu. Jelikož řidič nepředložil ke kontrole průvodní doklady přepravovaného zboží a vozidlo nebylo uzpůsobeno k přepravě chlazených ani mražených potravin, přizvali celníci ke kontrole veterinární inspektory Krajské veterinární správy pro Jihočeský kraj (KVS).

Veterinární inspektoři nařídili na jihu Čech likvidaci 185 kg potravin
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Zastavená dodávka převážela zejména kachní maso, krevety, chobotnice, škeble, sépie, křepelčí vejce s vyvinutými plody. Celkové váha všech potravin dosahovala takřka 185 kg. Vzhledem k tomu že nebyly dodrženy podmínky přepravy, stanovené platnými předpisy, veterinární inspektoři na místě znehodnotili a nařídili neškodnou likvidaci veškerého přepravovaného zboží v asanačním podniku.

Řidič od chvíle, kdy zjistil, že živočišné produkty budou znehodnoceny, odmítl spolupráci a začal být agresivní, proto pracovníci Celní úřadu profesionálně a účinně zasáhli. Řidič rovněž odmítl podepsat záznam o zjištěných a nařízených opatřeních, kopii si však převzal.

Doklad o předání k neškodnému odstranění živočišných produktů má být předložen KVS. Provozovateli přepravy za prokázané porušení platných předpisů může být ve správní řízení uložena pokuta až do výše 50 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …