Vězeňská služba: Odsouzené ženy z Drahonic pomáhají dětem

12.05.2022 12:47 | Tisková zpráva

V sobotu začala na hradě Krakovci na Rakovnicku unikátní výstava obrazů odsouzených žen, které si svůj trest odpykávají ve věznici Drahonice. Na malbě obrazů, které jsou reprodukcemi děl slavných malířů, se podílely dvě vězenkyně. Již během sobotní vernisáže bylo zájemcům odprodáno devět obrazů za částku převyšující 15 000,-- Kč. Další obrazy jsou na Krakovci k vidění do 28. května, kdy se zde uskuteční jejich aukce. Celkový výtěžek bude věnován Klubu přátel dětí dětských domovů.

Vězeňská služba: Odsouzené ženy z Drahonic pomáhají dětem
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Oběma akcemi, vernisáží i aukcí, bude provázet Alexander Hemala, hudební doprovod zajistí přední český saxofonista, klarinetista a zpěvák Felix Slováček jr. Zájemci budou moci v rámci závěrečné aukce vydražit deset obrazů odsouzených žen, jedna z nich malbu studovala na střední škole. Další obrazy do dražby věnovali dva zaměstnanci Vězeňské služby ČR. Výtěžek bude věnován Klubu přátel dětí dětských domovů, který zajišťuje podporu výchovných programů zaměřených na vzdělání, sport, umělecké aktivity a rozvoj individuálních talentů pro děti z DD, ale i pro děti ze sociálně slabých rodin. Sobotní vernisáže se zúčastnilo také 20 dětí z Dětského domova v Novém Strašecí.

Nápad k uspořádání této charitativní akce vznikl poté, co v rámci aktivity programu zacházení ´Kresba´, vedené pedagožkou volného času, malovaly odsouzené na čtvrtky pastelkami, vodovkami a temperami. Obrázky zaujaly vedoucího oddělení výkonu trestu mjr. Charváta, hlavního koordinátora této akce. Na jeho popud pak odsouzené začaly vytvářet reprodukce známých obrazů akrylovými barvami na plátna. A vzhledem k tomu, že s hradem Krakovec Věznice Drahonice již dlouhodobě spolupracuje, napadlo jej, že obrazy mohou být vystaveny v prostorách hradu a následně vydraženy v aukci, čímž odsouzené ženy pomohou znevýhodněným dětem.

Věznice Drahonice a Státní hrad Krakovec spolupracují již řadu let, kdy vždy během hlavní turistické sezóny jedna odsouzená hradem provází, další odsouzené v rámci extramurálních aktivit občasně pomáhají s úklidem a drobnými pracemi v areálu hradu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…