Vězeňská služba: Setkání šéfů ze zemí V4 k problematice náboru

22.05.2018 12:01

Získávání nového personálu a náborové kampaně a pobídky byly spolu s obecnou problematikou řízení lidských zdrojů hlavním tématem jednání šéfů vězeňských služeb zemí Visegrádské čtyřky.

Vězeňská služba: Setkání šéfů ze zemí V4 k problematice náboru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Setkání se uskutečnilo minulý týden v léčebně-rehabilitačním středisku Kováčová, které patří Sboru vězeňské a justiční stráže Slovenské republiky. Setkali se zde generální ředitelé české, maďarské, polské a slovenské vězeňské služby. Českou delegaci vedl generální ředitel VS ČR Petr Dohnal.

Účastníci jednání se shodli, že nedostatek kvalitního personálu je jedním z nejpalčivějších současných problémů všech zúčastněných vězeňských služeb. Výměna zkušeností na toto téma proto byla velmi obsažná a podnětná. Na programu jednání bylo také seznámení se s aktuální situací v jednotlivých sborech, diskuze nad konkrétními problémy a výměna zkušeností při jejich řešení.

Součástí setkání bylo také přijetí u ministra spravedlnosti Slovenské republiky Gábora Gála, návštěva Věznice Banská Bystrica – Kráĺová, kde se uskutečnila prezentace a praktická ukázka výstroje a výzbroje ZVJS Slovenské republiky, a návštěva Muzea SNP v Banské Bystrici. Další setkání nejvyšších představitelů vězeňských služeb zemí V4 by se mělo uskutečnit v Maďarsku v roce 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…